• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Öljetter och öljettverktyg för fastsättning

Öljetter Öljetter Öljetter Öljetter

Öljetter

En öljett är en hålförstärkning, oftast tillverkad av metall. Används i allt från skor och hobby, till duschdraperier och presseningar. Öljetterna, eller eyelets som det heter på engelska, är en rolig detalj inom hobby pyssel, scrapbooking och korttillverkning. Med ett öljettverktyg kan du snyggt skapa hål till bl.a. band och spetsar, göra hål för albumringar och hål i textil. Här hittar du praktiska öljettverktyg (eyelet setter) till öljett fastsättning och hålslagning. Billiga storpack av öljetter finns bland produkterna här i kategorin.

Populära produkter

Öljetter - Fastsättning med öljettverktyg

För papper och tunnare material använder man enklare verktyg så som fiskars eyelett setter. För tjockare material eller för olika storlekar på öljetterna så bankar man dit öljetten för hand, med hammare och ett öljettverktyg. Det blir finast fastsättning om man använder korrekt verktyg så att öljetten böjs ut på ett fint sätt. Använd alltid en skärmatta underst för snyggast resultat och för att undvika öljettmärken i bord eller liknande. Gör först ett anpassat hål för snyggast ditsättning. Placera öljetten i hålet. Vänd upp baksidan av materialet. Använd sist verktyget för utböjningen på baksidan av öljetten.  
 

Öljetter till textil

Öljetter används ofta i skärp, väskor, skor, i läder eller andra textilier. En hålgörare är ett måste för att kunna ta sig igenom läder, och ett öljettverktyg underlättar fastsättning. Små öljetter passar bra i t.ex. handgjorda armband i läder med läcker punkstil, medan riktigt stora öljetter kan passa i t.ex. gardiner. 
 

Öljetter och eyelets till pyssel och scrapbooking

Skapa snygga banners till barnrummet med band och öljetter. Dekorera tags till presenter, vinflaskor och blombuketter. Eller förstärk ryggen på ett handgjort minialbum och häften till festprogram! Öljetter finns i många olika modeller och storlekar, till och med figurer, för att göra dina scrapbooking kort och album layouter mer personliga och unika. Alla scrappare bör ha en eyelet tool i sin verktygsväska.

Läs mer
Stäng
Produkter