• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Akvarellfärger

Akvarellfärg Akvarellfärg

I den här kategorin finner du akvarellfärger för både den vane konstnären och för den glade amatören, eller för den som just upptäckt tjusningen med akvarellfärg. Akvarellfärger är svagt täckande och underbara blandfärger. De målas på akvarellpapper vått-i-vått eller på torrt underlag. Papperets vithet lyser igenom och med det får akvarellen sitt karakteristiska ljus.

Populära produkter

Akvarellfärg Akvarellfärg

Akvarellfärg - Art Aqua

Detta är en akrylfärg som används som en traditionell akvarellfärg och som har samma ljusegenskaper och blandningsmöjligheter som vanlig akvarellfärg. Men du kan använda den på många fler underlag canvas, papper, rispapper, lera, trolldeg, gips, betong, glas. Du får akvarellens härligt genomlysta yta och vackra blandningar. Färgen är ljusäkta. Penslarna rengörs med vatten.

Art Aqua - Akryl akvarellfärg

Art Aquas akvarellfärg är en helt ny typ av akvarellfärg som kan målas tillsammans med akrylfärg på samma yta. Finns i flytande och fast form, dessutom även i penna. Kan målas på ett antal olika underlag utöver akvarellpapper. Låt din fantasi sätta gränsen!

Hobbyfärg "akvarell" akryl

Detta är akrylfärg i en ny tappning. Den har akvarellfärgens ljusa egenskaper och vackra pigmentsamlingar men den kan användas tillsammans med annan akrylfärg och på samma underlag. Endast din fantasi sätter gränser för ditt skapande. Denna färg tar du till lätta ljusgenomsläppliga alster t ex rispapper, kort, illustrationer, gips lera glas med mera.

Akvarellfärg Akvarellfärg
Akvarellfärg från Colortime

Akvarellfärg för hobbybruk. Bra nybörjarfärg, med bra pigmentering. Ett prisvärt alternativ för hobbymålaren, A- klassad och CE-certifierad. Klara färger i kakform i målarask. Akvarellfärg är svagt täckande och det vita papperet syns igenom. Används ofta tillsammans med akvarellpapper och vattenpenslar.

Akvarellmålning

Du målar akvarell på speciellt akvarellpapper som suger upp färgen och låter den blomma ut. Du kan måla vått på torrt papper eller vått-i-vått där du blött papperet innan du börjar måla. Akvarellfärg är inte täckande utan papperets vithet lyser igenom och det är den effekten man arbetar med som akvarellist. Du kan lägga lager på lager med färg för att uppnå djupare färgnyanser.

Innan du målar akvarell bör du sätta fast papperet på en målarskiva för att undvika att papperet bubblar sig. Akvarellpapper finns i olika kvalitet, så kallad gräng. För att nå akvarelleffekt bör det inte understiga 300g/m2.

Akvarellfärg Akvarellfärg  

Akvarellfärg från vår populära tillverkare Prima Marketing. Prima Watercolor Concentrate är ett koncentrerat pigment i flytande form som är enkel att måla med och det går att göra många roliga akvarelltekniker. Blanda ut med vatten, eller vattenpensel, för att få olika nyanser. Flaskan levereras med en dropper, och innehåller 15 ml koncentrerad akvarellfärg.

Se hela vårt sortiment med akvarellfärger här!
Akvarellfärg Akvarellfärg

Pysseltips:

Påskägg med handmålade akvarellmotiv

Läs mer
Stäng
Produkter