• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Papperslim

Papperslim till papper

Här hittar du lim som är speciellt framtaget för att limma papper. De flesta papperslim i den här kategorin kan även användas till flera andra material. Se våra prisvärda papperslim från bland annat Casco och Aleenes till scrapbooking, papperspyssel och korttillverkning.

Populära produkter

Varför ska man använda papperslim?

Ett bra papperslim ska vara snabbtorkande och gå att limma med utan att göra pappret bubbligt.
Papperslim används främst till foton, papper och kartong. Ska du limma foton är det bra att kontrollera att det är ett syrafritt lim, då syra i vissa lim kan göra att foton gulnar med tiden.

Casco RX Lim och Casco RX Lim Aqua

Casco Lim i RX serien är två praktiska och bra lim. Det som skiljer de båda limmen åt är att Rx lim aqua är vattenlösligt, vilket innebär att det är enklare att tvätta bort från händer och kläder. Det fungerar utmärkt på papper och är lättapplicerat. Bör inte användas till fotoalbum eller andra stängda ytor. Originalet, Rx lim fungerar utmärkt till fotografier, papper och läder. Ett mycket lättapplicerat lim med många fördelar. Detta lim kräver lösningsmedel för att lösas upp. Antingen aceton eller etanol. 

RX lim uppfanns av svensken Dr RX. Han hette egentligen Martin Bjurvald men blev lite av en kändis i och med uppfinningen av den numera svenska klassikern RX lim och smeknamnet myntades. Limmet baserades på Revetex.

Läs mer
Stäng
Produkter