• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Tapetklister

Tapetklister i pulverform, tillför endast vatten.

Används till mycket men det vanligaste användningsområdet, förutom att sätta upp tapeter är till papier-maché (franska för tuggat papper).

Tapetklister pyssel

Ballongpyssel med tapetklister känner väl de flesta till. Man kan göra egna ansikten genom att klä en ballong med papier-maché. Denna variant går även att måla och dekorarea för att göra häftiga monster eller tomtar.

Tapetklister och ballong blir trådboll

En annan kanske mer känd variant är att smörja in en ballong med tapetklister och vira tråd runt hela ballongen. Man bör pensla all tråd och även doppa tråden i tapetklister för att få ett så bra resultat som möjligt. Efter att ballongen med tapetklister och tråd har stelnat helt (Vänta minst 1 dag. Tråden måste vara helt stel!). Så spränger man ballongen. Vips så har man en häftig trådboll!

Tapetklister och papier-maché blir urnor eller vaser

En annan häftig ide är att göra egna vaser eller urnor av tapetklister, ballonger och papier-maché. Kräver en hel del pysslande och är nog mer ett pyssel för den erfarne. Precis som när man gör ansikten av ballonger så klär man hela ballongen med papper och tapetklister. Ju mer lager man applicerar, desto stabilare blir det. För att få stabilitet så kan man sätta fast en rund fot av trä eller annat tyngre material på den sida som man vill ha till botten. Detta bör göras först efter att man har klätt ballongen med papier-maché. Det går bra att limma fast foten på den hårda och tjocka papier-machén. Skarven som uppstår går bra att täcka med papier-maché. Överst på vasen så bör man fästa någon slags krans eller ring för att få ett fint hål ner i vasen. Denna vas håller nog inte vatten, men kan fungera fint till påskris eller annan dekoration.

Läs mer
Stäng
Produkter