Schabloner

Shabloner eller stenciler

Schablon, eller stencil är en typ av mall som används till både pyssel, hobby och inredning. Tycker du att det är svårt att rita och skriva på frihand eller om du vill ha exakt samma resultat flera gånger så är en schablon produkten för dig. I denna kategorin hittar du schabloner från fler olika tillverkare som till exempel Spellbinders, Tim Holtz, Stamperia, FolkArts, Viva Decor. En schablon kan användas på vilket material du än önskar, tänk bara på att använda en färg som passar för ändamålet. Välj och vraka bland våra 100 olika motivschabloner. 

Populära produkter

Schabloner för barn

Här hittar du schabloner för barn, förutom att motiven tilltalar den yngre skalan så är våra barnschabloner något kraftigare i materialet för att de ska vara lättare att använda för de små och gå att använda om och om igen. För de allra minsta barnen erbjuder vi storpack med schabloner för barn med tuffa dinousaurier, söta djungeldjur och coola fordon. Dessa går att fylla i med både vattenfärg och pennor. Till de lite större barnen som håller på att lära sig bokstäver finns våra alfabetschabloner i flera olika texttyper där barnen med hjälp av en penna kan träna på att skriva bokstävera och samtidigt lära sig känna igen dem. Manias schabloner finns även med söta barnmotiv såsom zoodjur, fjärilar, barnprylar och blommor som med fördel kan användas för att dekorera barnrummet.

Schabloner med härliga motiv

Vi erbjuder över hundra stycken schabloner med lika många olika motiv. Välj en spetsschablon från Prima Marketing och förnya en möbel, en tapetschablon från Stamperia till dockhusrenoveringen, en julschablon från Polkadoodles som passar perfekt till julkorten, en steampunkschablon från Tim Holtz till mixed media projektet eller bakgrundsschablon från Cartabella till scrabookingkorten. Vi erbjuder även schabloner med text i olika varianter.

Schabloner - måla med sprayfärg eller akrylfärg?

När du vill måla om och förnya en gammal tråkig möbel så är en schablon ett enkelt sätt att göra den unik, och med hjälp av sprayfärg får du enkelt raka, skarpa kanter som ger ett proffessionellt uttryck. Är du ute efter ett mer grafittiliknande resultat så kan du välja ett hårt material som inte suger åt sig någon färg. Du kan även använda din schablon tillsammans med en pensel eller svamp och akrylfärg men var noga med att ingen färg kommer in under schablonkanten om du vill ha ett exakt resultat. Det är viktigt att schablonen hålls på plats och inte flyttar sig undermålningen, se till att den håller sig stabil med hjälp av nålar, tejp eller tyngder.

Schablon till textilier 

Med hjälp av en schablon och textilfärg så kan du skapa helt unika kuddar, tröjor, gardiner och sängkläder. När du målar på textil så kan du med fördel måla lite i taget för att minska risken att färgen smiter ut under schablonen. När du målar en tröja, eller en kudde är det viktigt att lägga lite skyddsplast emellan för att undvika att färgen går igenom tygets baksida. För bästa resultat rekommenderar vi att tyget är rent och torrt innan målning. 

Schablon till Scrapbooking och korttillverkning

En schablon kan vara mycket användbar vid både scrapbooking och korttillverkning, när du har svårt för att måla och skriva på frihand eller när du vill ha exakt likadant resultat varje gång, till exempel vid inbjudningar. Oftast används schabloner tillsammans med stämpelfärg som gnuggas eller duttas på önskade ytor. 

Schabloner för inredning och DIY

Har du tröttnat på en gammal möbel och vill förnya ditt hem med unika motiv, då är det en scablon du letar efter. Oavsett om du vill göra om en gammal byrå, ett tråkigt kuddfodral eller en utdaterad vas så kan du med hjälp av en schablon och lite färg skapa en ny och helt unik design. Gamla glaslyktor och glasburkar kan bli som nya med schablon och lite kvalitativ glasfärg.

Schabloner till målning och mixed media

Kan man använda schabloner som konstnär? Svaret är ja! Många välkända konstnärer målar med hjälp av schabloner, såsom Picasso och Bansky. Men även du som inte är en lika van målare kan göra vackra tavlor med hjälp av en schablon. Du börjar med att måla en bakgrundsfärg och låter den torka, därefter placerar du ut schablon/schablonerna på önskad plats. Efter att du målat schablonen kan du förbättra detaljerna med hjälp av en pensel eller lite kontur färg. Schabloner kan användas med både sprayfärg, akvareller, akrylfärg och oljemålningar, därför går det utmärkt att måla på canvasdukar. 

    
Schablon - Kallas också för mask eller stencil, vilket är en slags mall att följa med penna eller pensel. Man kan också dutta färg över figurerna med en svamp, för att få mönstret applicerat på papper, tyg, kartong m.m.

Produkter