• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Sojavax

Sojavax Ljustillverkning Rapsvax gjuta i glasburk

I den här kategorin hittar du vegetabiliskt vax av soja och raps till ljustillverkning. Miljövänliga produkter utan animaliska tillsatser. Vax av raps och soja har inte heller någon negativ påverkan på din hälsa vilket gör det till ett perfekt val för dig som är gravid eller har barn och husdjur. Dessa vaxer är biologiskt nedbrytbara och har därför en minimal belastning på miljön.

Populära produkter

Sojavax

Sojavax tillverkas av sojaolja från sojabönan. Sojaväxten är en snabbväxande och lättodlad växt vilket gör det till ett mer hållbart och miljövänligt val. Sojavaxet har blivit väldigt populärt de senaste åren och används alltmer inom ljustillverkning. Ljus av sojavax har inte någon negativ påverkan på hälsan och släpper inte ut någon koldioxid vid förångning. Sojavax har en smältpunkt på cirka 80 grader och går enkelt att både färga och göra doftljus av. 

Sojavax till ljus

Vår sojavax är ganska mjuk och rekommenderas därför inte till stöpning, utan passar bättre till gjutning i glas och burkar. Ljusen brinner med en ren, klar låga och sotar inte. Brinntiden är dessutom längre än hos traditionella ljus. Sojavax kan blandas med stearin för att få en något hårdare massa som kan vara lättare att arbeta med.

Ljustillverkning Sojavax 

Doftljus

Sojavaxet passar utmärkt att göra doftljus av eftersom de är utmärkta doftbärare. Paraffinljus kan ge en kemisk doft men sojavaxet har en naturligt ren doft. Detta beror både på att soja är en naturlig produkt och att vaxet har en låg smältpunkt vilket resulterar i en större och jämnare yta med flytande vax runt din veke. Detta i sin tur gör att dofterna lättare förångas och släpper ut mer dofter. Du hittar doftolja till ljus här!

Rapsvax

Rapsvaxen är tillverkad av rapsolja. Rapsen tillverkas oftast i Europa vilket innebär kortare transportsträckor och är därför ett bra val ur miljösynpunkt. Rapsvax har inte någon negativ påverkan på miljön. Rapset är hårdare och något kladdigt att jobba med och kan därför vara svår att arbeta med. Vi rekommenderar rapsvax för dig som är van ljustillverkare. Rapsvax används för att gjuta ljus i glas och bör inte blandas med andra typer av stearin, vax eller paraffin. När ljuset tänds blir vaxet mjukt, därför ska ljusmassan inte användas till stöpta ljus eller blockljus. 

 Rapsvaxljus

Läs mer
Stäng
Produkter