• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Ljusfärg

Ljusfärger i härliga nyanser som kan mixas för att få fram andra häftiga färger. Riktigt drygt och ytterst lite behövs. Dosering är endast 2 g ljusfärg till 1 kg ljusmassa. Blanda fram nya personliga favoritfärger. Ljus spray är också roligt att arbeta med. Du kan också blanda en egen ljusfärg som matchar just din inredning, och tillsätt doftolja som fyller rummet av behagliga dofter.

Populära produkter

 färg till ljustillverkning Ljusfärg stearin Ljustillverkning färg Färga Ljus

Färg till ljustillverkning

Att färga din ljusmassa är superenkelt. Häll i ungefär 2 gram ljusfärg till 1 kg ljusmassa efter att ljusmassan kommit upp i rätt temperatur och rör runt ordentligt. Häll i formar när ljusmassan svalnat och vips så har du ett färgat ljus. Vi har ljusfärger i 16 olika nyanser och färgerna kan blandas med varandra och på så sätt kan man få fram nya härliga nyanser. Våra färger till ljustillverkning kan användas på paraffinljus, ljusmassa, gjutmassa, effektvax och kristallvax. 

Ljusfärg till Stearin

Stearin är svårt att färga eftersom det är en syra som äter upp färgen och resultatet blir dåligt och därför finns det inte någon ljusfärg specifikt framtagen för stearin. Vill du ändå ha färg på ditt stearinljus så kan du antingen använda doppvax eller våra sprayfärger till ljus. Färga doppvaxet med någon av våra ljusfärger och doppa ljuset i vaxet så kommer det att få en färgad yta. Eller spraya det färdiga ljuset med silver- eller guldspray.

Måla på Ljus

Att måla på ljus är ett utmärkt sätt att skapa ett unikt ljus. Vi rekommenderar att du använder våra sprayfärger för ljus men du kan också använda en vanlig akrylfärg. Testa på en mindre synlig yta innan du börjar. Kika in i vår kategori med ljusdekorationer och kombinera målningen med en vacker dekoration. Avsluta målning med vår ljuslack som ger en hållbar och glansig yta.

Ljusfärg Ljusfärg Stearin  

Ljusfärgernas betydelse

De flesta av oss svenskar har kanske aldrig hört talas om färgmagi men det är en lära som praktiseras av människor runt om i världen. Enligt den här läran representerar färgerna på ditt ljus olika egenskaper och sinnesstämningar. Hur vida du vill tro på detta eller inte är upp till dig, det går lika bra att välja din favoritfärg eller en färg som matchar resten av inredningen i rummet. Kanske kan listan nedan vara en inspiration om du har svårt att bestämma dig för vilken färg du ska välja.

Vita ljus: Fred, Sanning & renhet
Blå ljus: Förlåtelse, inspiration, trohet och lycka. 
Röda: Passion, energi, kärlek, lust och mod
Gröna ljus: Rikedom, fertilitet, tur, hälsa och framgång
Orange ljus: Glädje, energi och styrka
Lila ljus: Visdom, lugn och andlighet
Gula ljus: Självförtroende, kreativitet, intelligens och mental klarhet.
Svarta ljus: Skydd och förstörelse av negativ energi
Rosa: Positiv självkärlek, vänskap, harmoni och glädje.
Silverljus: Feminin energi och psykisk utveckling
Guldljus: Manlig energi, förmögenhet och andlig framgång

Läs mer
Stäng
Produkter