• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Limpistol & Smältlim

Limpistol Pyssel Limpistol Pyssel
Limpistolen är ett måste i varje pysslare och DIY-ares hem. Oavsett om du vill laga något, fästa fast något, eller sätta ihop olika material så kommer limpistolen snabbt att bli din bästa vän. Här finns även smältlim i alla storlekar och med olika färger.

Populära produkter

Pyssel med limpistol

Limpistolen är ett elektriskt verktyg som med hjälp av smältlim kan användas till att limma nästan alla typer av material. Resultatet blir hållbart och påverkas inte nämnvärt av yttre förhållande. Koppla in limpistolen i eluttaget och den blir snabbt varm och redo att användas. Limpistolens avtryckare gör att du får en större kontroll över limflödet och kan arbeta med högre precision utan spill och limrester. I den här varugruppen hittar du flera olika typer av limpistoler och smältlim. 

Smältlim till limpistol

Smältlim tillverkas oftast av EVA, tallolja och paraffin, och används där man snabbt och enkelt behöver limma med bra hållfasthet. Smältlim kommer i format av stänger som i vardagligt tal även kallas limstänger eller limstavar.

Smältlimmets tjocklek kan variera men de två vanligaste typerna är 7 mm och 11 mm. Det är endast storleken som skiljer de två varianterna åt, smältlimmet är detsamma.

En limpistol som använder 11 mm limstavar ger oftast ett större flöde av lim och smältlimmet i den storleken brukar vara billigare, särskilt när limstängerna ligger i storpack.

En limpistol som använder 7 mm tjockt smältlim rekommenderas till mindre arbeten där du behöver extra precision.

Limmar du mycket kan det vara praktiskt med de extra långa stängerna av smältlim. Smältlim torkar inte ut, luktar inte och är giftfritt. Smältlim till limpistoler är oftast transparent men finns även i härliga glitterfärger och går oftast att pilla bort utan att skada det som är limmat. Detta gäller speciellt hårdare material som metall eller glas.

Högtemperatur vs Lågtemperatur limpistol

Limpistoler benämns ofta som lågtemperatur eller högtemperatur. Om inget annat står i produktbeskrivningen så fungerar alla lim med båda pistolerna.

En lågtemperaturs limpistol smälter vid 130 °C och används när du behöver limma känsligare material. Limmet rinner något saktare och stelnar fortare. Perfekt till precisionsarbeten. 

En högtemperaturs limpistol smälter vid 170 °C och används när du ska limma kraftiga material såsom metall, plast, keramik och trä. En fördel med högtemperaturslimpistoler är att limmet oftast fäster bättre

Limpistol för barn

En lågtempererad limpistol kan användas av större barn, men alltid under en vuxens uppsikt. Dessa limpistoler används oftast inom skolan och kan normalt inte ge några större skador. En mindre limpistol är lättare att hantera då den väger mindre vilket minskar alla risker. Även smältlimmet väger en del och skapar en viss otymplighet.

De korta 7 millimeter tjocka limstavarna väger minst, och en 7 millimeters limpistol bör därför vara valet för dig med barn.

Läs mer
Stäng
Produkter