• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Paketkalender

Paketkalender Adventskalender påsar
Nedräkningen till julafton kan börja! Och visst blir det ännu roligare med en paketkalender eller adventskalender som man har själv har skapat! Här finner du luck-kalender att måla själv, färdiga set med paketkalender, eller söta jute- och bomullspåsar till din paketkalender för barn och vuxna.

Populära produkter

Adventskalender påsar

Söker du påsar till årets paketkalender? Hos Kristinas Scrapbooking finner du olika storlekar och modeller av julklappspåsar som passar perfekt till adventskalendern. Öppna en julklapp varje dag fram till julafton. Kanske hittar du en god sötsak, en pysselprodukt, ett vackert smycke eller en leksak. Använd tygpåsar av antingen bomull eller grövre juteväv i brunt, och återanvänd dem år efter år. Julpåsarna kan dekoreras med självhäftande siffror på julklapps-etiketter, som sätts fast med rött julband. Vem kan motstå frestelsen av att öppna julklappar från adventskalender påsar hela vägen fram till jul?

Paketkalender barn

För ett förväntansfullt barn är det en viss spänning att lägga sig på kvällen den 30 november, och veta att paketkalendern i vardagsrummet är fullproppat med julklappar! Den 1 december går startskottet, och nedräkningen till julafton kan börja. Kanske har en nisse flyttat in och börjat göra nissebus redan till första advent! Men hur ska du göra en paketkalender för barn? Inga problem, hos oss hittar du material för att göra en egen paketkalender! En variant är att lägga julklapparna i små tygpåsar, antingen tygpåsar av bomull eller juteväv. Bind ett vackert, rött satinband om öppningen efter att du har placerat julgåvan inuti. På en julklapps-etikett, ca 3x6 cm, (se artikel 510030) sätter du fast självhäftande stickers med kalendersiffror. Häng upp ditt barns paketkalender i en gardinstång, i trappan eller på en lång pinne med öglor. Du kan också göra paketkalendern till en klapp-jakt, där du varje morgon gömmer påsen med dagens paket på ett ställe i huset. Ditt barn kommer garanterat studsa upp ur sängen under hela december. Köp material till paketkalender barn hos oss på Kristinas Scrapbooking! Vill du ha snygga påsar till din paketkalender? Kika i kategorin "Julklappspåsar".

Paketkalender Påsar Paketkalender Tygpåsar

Paketkalender tyg

En paketkalender i tyg är perfekt för årets små julklappar fram till julafton! Lagom stora fickor på ca 12x14 cm som rymmer mindre paket till paketkalendern i tyg. Tips! Använd t.ex. rub ons eller stickers med kalendersiffror för att märka upp fickorna 1-24. Knyt röda julband och dekorera efter egen fantasi. En annan variant är att sätta färdiga klädnypor med kalendersiffror i toppen på varje ficka, och plocka bort dem efterhand som paketen öppnas. Tygpåsar för paketkalender är ett annat alternativ som är både snyggt och uppskattat. Vår paketkalender tyg levereras med en 60 cm lång pinne som håller kalendern rak i toppen. För att göra din paketkalender extra mysig, med julstämning på topp, kan en LED-slinga placeras längs fickorna och sys fast med små stygn där det behövs. Det blir både en funktionell paketkalender, och en juldekoration som alla i familjen kan njuta av. 

Paketkalender Tyg Tyg Paketkalender

Paketkalender vuxna

Går du i tankar på göra en egen kalender till din respektive? Paketkalender för vuxna är minst lika roligt, och viktigt, för att hålla humöret och julstämningen på topp genom hela december månad. Gör en egen paketkalender till din fru, make, sambo, pojkvän eller flickvän, och fyll den med roliga uppdrag, tänkvärda ord eller favoritgodiset. Vill ni båda vara delaktiga kan ni turas om att öppna varannan dag, och även planera varandras lucköppning. Du kan till exempel ge bort en stunds ryggmassage, eller en kväll då du lagar din respektives favoritmat med extra tillbehör. Eller kanske en lördagskväll i soffan med popcorn och en mysig julfilm. En paketkalender vuxna behöver inte vara mer avancerat eller kostsamt än så, huvudsaken är att den blir personlig och trevlig för er båda. 

Paketkalender ungdom

Gör en egen paketkalender för tonåring eller ungdom. Något litet att öppna varje dag fram till julafton. Vill du inte ge bort små, billiga presenter varje dag, kan en adventskalender vara en idé. Då blir det fyra, lite dyrare paket att öppna varje advent. Paketkalender ungdom kan vara lite svårt, men prata gärna med din tonåring om hur han/hon förväntar sig årets nedräkning till julafton. Kanske en aktivitetskalender kan vara en idé, kombinerat med godis eller choklad. Varannan dag öppnas en lucka med ett uppdrag eller aktivitet som ni tillsammans kan utföra. Till exempel; idag ska ni baka julgodis och dricka julmust medan julmusiken strömmar ur högtalarna. Eller; idag ska ni julpyssla och göra juldekorationer till granen. Kanske är kvalitetstid den bästa gåvan du kan ge ditt barn? Vill du ha tips på små, roliga produkter till er paketkalender till ungdom, så kommer här några idéer:

 • Parfym
 • Hårprodukter
 • Slajm
 • Stressbollar
 • Doftljus
 • Badbollar
 • Pyssel
 • Pennor
 • Pussel
 • Jojo
 • Såpbubblor
 • Temugg
 • Ljusslinga
 • Biobiljett
 • Trisslott
 • Choklad
 • Serietidning

Gör egen adventskalender

Förväntan och spänningen fram till julafton är ofta den bästa resan på hela året! Nedräkningen med en adventskalender är ett klassiskt föremål som visar hur många dagar vi har kvar till julafton. Ofta är hela december en magisk tid för både stora och små. När julafton är över, laddar vi batterierna hela vägen fram till nyår och välkomnar det nya året med pompa och ståt. Ska du göra egen adventskalender i år, kan vi tipsa om en liten julby i kartong som garanterat får igång pysselsuget, och samtidigt blir en dekorativ juldekoration i ditt hem. Förpackningen innehåller 12 ark med förutstansade hus som monteras ihop utan lim och dekoreras, förslagsvis med vit tuschpenna för att efterlikna glasyr på pepparkakshus. 24 st tags medföljer. Skriv datum på tagsen, eller sätt fast julklistermärken med siffror. Göm små presenter eller godis inuti, och öppna ett julhus varje dag fram till julafton.

Gör egen paketkalender Gör egen adventskalender 

Gör egen adventskalender med luckor

Här finns möjlighet att göra en alldeles egen adventskalender med luckor, där du själv eller ditt barn, målar motiven bakom varje lucka. Kalendern säljs i 5-pack, och levereras omonterad. Dekorera insidan på de 24 förtryckta ramarna, med till exempel foton, små teckningar, tänkvärda ord eller roliga uppdrag och aktiviteter. På utsidan används stickers med siffror för att numrera alla luckor 1-24. Dubbelhäftande tejp medföljer, för att tejpa alla fyrkanter. Lägg sedan försiktigt på framsidan av kalendern och tänk på att kontrollera att båda sidor är vända korrekt, så att fyrkanterna passar ihop. En väldigt personlig och unik luck-kalender för hela familjen!

Gör egen adventskalender Adventskalender med luckor

Läs mer
Stäng
Produkter