• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Mosaik

Mosaik Pyssel Mosaik Hobby
Mosaik i olika material och former för pyssel, DIY, hobbyprojekt och återbruk. Skapa snygga inredningsdetaljer med glasmosaik på bord, vaser, tavlor eller på askar. Mosaikstenarna trumlas för att kanterna inte ska vara vassa och tvättas och poleras.

Populära produkter

Mosaik pyssel och mosaik hobby

Mosaik till pyssel och hobby är ett ofta underskattat material. Istället för att använda färdiga dekorationer så kan man på fri hand skapa helt efter eget huvud. Det är en tillfredsställande känsla att sakta se hur ett mönster växer fram från ens inre bild. Mosaik är en av de få konstarter som har uppstått oberoende av varandra i världens alla hörn. Det som skiljer dem åt tills största del är de material som har funnits tillgängligt på den plats som konstnären gjort sin mosaik. En av de allra äldsta mosaikerna i världen är den berömda Alexandermosaiken från Pompeji. Den finns att skåda på Neapels nationalmuseum. Till skillnad från detta ovärderliga konstverk erbjuder vi billig mosaik. 

Återbruka med mosaik och renovera

Att täcka repiga och fula ytor är något som mosaik är mycket väl anpassat för. Det är populärt att renovera med mosaik. Bland det allra populäraste verkar vara att göra mosaik bord med fantastiska mosaikmönster. Billiga loppisfynd eller en ful och sliten vas är perfekt som grund till återbruk. Gamla krukor där färgerna har bleknat eller om de har blivit repiga. Tavelramar, tavlor, ljuslyktor, lampskärmar, på fönster som insynsskydd, askar, vaser, ljusstakar, till mobiler, draperier, ridåer, fönsterskärmar, brickor och kläder, alla roliga mosaik tips till underbara hobbyprojekt. Allt man behöver är mosaik och någon slags fogmassa eller mosaikfiller. Som komplement kan en mosaikskärare vara lämpligt. Speciell om man vill göra intrikata mönster där man kan behöva dela på mosaikbitar.

Mosaik pyssel barn

Att sysselsätta barn kan vara svårt om de inte har tillgång till datorer, surfplattor eller mobiltelefoner. Att komma på pedagogiska och utvecklande pyssel är en konst. Men de flesta barn har mycket bra fantasi och behöver bara pushas igång för att snabbt komma in i kreativt pyssel. Pyssel med mosaik kräver inte mycket för att börja pyssla. Man får köpa mosaik och något att limma mosaiken med. Som grund kan man använda diskade glasburkar, eller låta dem pyssla direkt på papper. Snabbt och enkelt, det är bara att börja limma mosaiken på sitt DIY projekt och skapa!

Trämosaik

Mjukt rundade träbitar till limmade hobbyprojekt, tavlor, kort, leksaker och mycket mer. Trämosaik är ett härligt material som går att bearbeta för hand. Passar perfekt till barn och skola. Mixa alla andra sorters mosaik för ett härligt resultat.

Glasmosaik

Förutom att vara mycket glansigt och fint i alla dess färger så är glasmosaik hållbart, värmetåligt och ej brännbart. Den passar mycket bra för tillverkning av pyssel och hobby där närhet till värme är tanken så som till grytunderlägg, ljuslyktor och ljusstakar. Brukar också användas till ramar, speglar och allehanda pyssel. Det går bra att kapa den platta glasmosaiken med en mosaikskärare. Glasmosaik, runda och fyrkantiga, i vackra nyanser väntar på din kreativitet.

Spegelmosaik

Spegelmosaik är en reflekterande spegel mosaiksort som kan användas till allt där lite flärd önskas. Fungerar också bra till underlägg och ljuslyktor om spegelmosaiken är tillverkat av glas. Spegelmosaik är lätt att matcha och det fungerar bra att blanda med alla andra mosaiksorter. Spegelmosaik till kläder eller sömnadsprojekt, draperier, mobiler, fönsterskärmar och mycket mer.

Mosaikstenar

Det finns äkta mosaikstenar tillverkade av sten som oftast är målade. Ett naturligt format inslag till en mosaik. Vi har också mosaikstenar tillverkade av resin som är mycket hårt och hållbart. Perfekt att blanda med alla andra sorters mosaik och hållbart. Med rätt behandling så fungerar dessa sorter även för utomhusbruk. Kanske går det att förnya och återbruka ett gammalt repigt utebord med mosaiksten. Kan användas till små plattgångar i miniatyrträdgården.

Pappersmosaik

Pappersmosaik används till skillnad från all annan mosaik mest till barnpyssel eller dekorationer. Papper klarar ju som bekant varken av att vara ute eller att vistas i närheten av vatten. Ett mycket billigt och roligt alternativ som gör det möjligt för barnen att skapa fritt och låta fantasin flöda.

Lägga mosaik på bord

Vi kan alla komma överens om att mosaik gör i de flesta fall saker snyggare. Men, utbud och efterfrågan – föremål så som handgjorda mosaikbord är dyra. Om man ändå vill ha ett mosaikbord, och är pyssel- och hobby-intresserad, varför inte göra ett eget? Det krävs inte mycket, bara rätt material och ett sinne för skönhet. Det kan bli hur snyggt som helst, så länge man engagerar dig. Nedan hittar man en steg-för-steg beskrivning på hur man gör ett eget mosaikbord, till en bråkdel av marknadskostnaden.
 
Man behöver:
Bord
Spackelspade
Maskeringstejp
Mosaikfiller
Mosaik
 
Så här gör man:
1. Tvätta först bordet med målartvätt eller diskmedel och vatten.
2. Vänta tillräckligt länge för att bordet ska ha torkat ordentligt.
3. Täck bordets ram med maskeringstejp.
5. Applicera mosaikfiller på bordsplattan, och skrapa ut den med en spackel.
6. Om specifikt mönster önskas, så kan man rita det. Om inte, så kan man hoppa över detta steg, och lägga på frihand.
7. Placera mosaikplattorna; börja inifrån, och arbeta utåt. Avståndet mellan plattorna får man välja själv, så länge det är mer än 2 millimeter.
8. Vänta i 5–6 timmar för att det ska torka. Om det inte räcker, så vänta någon timme till. Det måste vara bra torkat innan man fortsätter till nästa steg.
9. Fyll nu alla hål med mosaikfiller genom att stryka ut med en spackelspade.
10. Låt massan torka i ett par minuter.
11. Torka sedan av den överflödiga mosaikfillern, helst med en fuktig disktrasa.
12. Till sist, håll den inomhus ett par dygn, så att bordet kan torka.
Nu har du tillverkat ditt helt egengjorda mosaikbord.

Minimosaik pyssel Minimosaik
 

Läs mer
Stäng
Produkter