• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Glasfärg - Porslinsfärg

Glasfärg Måla Flaskor Glasfärg Porslinsfärg
Glasfärger av hög kvalitet till porslin, keramik, terrakotta och glas. Välj mellan frostig yta, transparent eller metallisk glasfärg. Vit frostfärg är mycket snygg till vinterpyssel, medan genomskinlig glasfärg i pastellfärger är superfint till påskägg av glas.

Populära produkter

Måla glas - klassiskt barnpyssel

Måla egna glas och muggar med barnen, och låt de skriva sina namn. En härlig, minnesvärd och användbar köksdetalj att spara i flera år framåt. Eller färga in en glasflaska och fyll den med saft! Dutta glasfärg på en sylt- eller marmeladburk med frostad glasfärg och häll i hemlagad jordgubbssylt. En perfekt gåva till nära och kära! Ett set med porslinsfärg är också en perfekt gåva att ge bort som present.

Måla påskpynt med glasfärg

Med glasfärg och porslinsfärg kan du måla eget påskpynt, t.ex. ägg i terrakotta, porslinskaniner och harar. Välj härligt vårliga porslinsfärger i pastell och färgglada figurer att hänga upp i påskriset. Visste du att man kan måla på äkta ägg med vår glasfärg? Prova, så får du se! Men häng inte upp äggen i påskriset förrän du har blåst ur äggvita och äggula.

Hur målar man med glasfärg?

Dutta glasfärg med en skumpensel, eller applicera med en platt hobbypensel. För att få en täckande yta behöver du ibland måla två gånger. Med en transparent hobbyfärg kan ibland penseldrag uppstå, vilket ger en genuin och häftig effekt på till exempel glaslyktor. I juletid är det vackert att måla gamla sylt- och honungsburkar med glasfärg, och göra egna, enkla små ljuslyktor i hemmet.

Glasfärg DIY Återbruk 

Försköna ett loppisfynd och köp glasfärg för att återfå charmen på en gammal och sliten pryl. Med porslins färg målar du enkelt om kakelplattor, terrakottaföremål, glasflaskor och glasburkar, porslin och kökstillbehör, och alla dekorationsföremål där färgen börjat flagna. Blås nytt liv i vaser och måla dem i dina favoritfärger. För att få en riktigt skarp, fin kant, använder du maskeringstejp. När flaskan är torr drar du bort tejpen.

Glasfärg Återbruka Glasflaskor Glas färger återbruka glasflaskor

Glasfärg - Metall

Glasfärg - Metall för en vackert skimrande finish på t.ex. gamla julgranskulor. Färgen appliceras med skumpensel eller platt hobbypensel för bästa resultat. Med penselns rundade bakdel kan du göra prickar genom att doppa den i glasfärgen. Den metalliska färgen är mycket snygg och stilren, och en viss pärlemoreffekt kan framträda efter torkning. 


Glasfärg - Frost

Tycker du om en mjukare, mer dämpad färg rekommenderar vi Glasfärg - Frost. Perfekt när du vill måla om glasburkar till ljuslyktor eftersom skenet från värmeljuset får ett mjuk, behagligt sken genom den frostade ytan. Frostig glasfärg gör sig bäst på genomskinligt glas för att uppnå dess fulla potential. Glasfärg Frost Vit är en av våra absolut storsäljare i juletid, kanske för att den verkligen ser ut som äkta frost.
 

Glasfärg - Transparent

Glasfärg - Transparent är vår vanligaste målarfärg till glas, eftersom den passar till många olika underlag och blir vattenfast efter härdning i ugn vid 160 grader. Denna används främst vid målning av bland annat dricksglas som ska återbrukas. Kallas också porslinsfärg och blir vackert halvtransparent på tallrikar, porslinsskålar, vaser och krukor. Genomskinlig glasfärg för de flesta ändamål. 

 

Porslinsfärg

Trött på IKEAS vita porslinstallrikar? Varför inte piffa till din servis med porslinsfärger från den tyska kvalitetstillverkaren Kreul, och göra måltiden lite mer personlig? Kreuls porslin färger är vattenbaserade och passar till både glas och porslin, men även terrakotta och keramik. Deras färger tål diskmaskin efter härdning i ugn. Sätt in dina målade porslinsföremål i kall ugn och sätt ugnen på 160 °C. När temperaturen är nådd, härdas föremålet i 90 minuter. Låt föremålet stå kvar i ugnen tills den kallnar. Njut av egenmålade tallrikar, glas och skålar.  

Porslinsfärg Tallrikar Servis  Porslinsfärg Chalk Glasfärg

 

Läs mer
Stäng
Produkter