• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Papier Mache

Papier Mache pulver av finfördelat papper. Blandas i vatten för att tillverka papier-maché. Torkar och blir hårt i rumstemperatur. Färdig papier mache massa som fäster på de flesta ytor. Efter lufttorkning blir ytan hård och lätt. Kan målas och dekoreras. Kan även användas som gjutform. Bör då lackas.

Populära produkter

Hur man gör Papier Maché med Papperspulp

Papier Maché, även känt som torkad papperskonst, är en äldre form av konst som innebär att skapa föremål av pappersbitar blandat med lim eller tapetlim. När det används korrekt, kan Papier Maché resultera i slående och hållbara konstverk. Papperspulp som vi säljer, gör det ännu lättare att forma detaljerade objekt. Nu för tiden har de flesta i Sverige inte längre någon dagstidning och det innebär troligen att pyssel med Papier Maché har minskat. Det vill vi motverka och vi hoppas att denna text ska få mer pysslare att testa på detta roliga pyssel.

Material till att göra Papier Maché

För att börja med ditt Papier Maché-projekt behöver du följande material:

1. Papier Maché pulp
2. Vatten
4. Målarfärg om man så vill.
5. Verktyg för att formning och utslätning (t.ex. en spatel eller en pensel)

Så här gör man för att skapa Papier Maché med vår Papier Maché pulp

Steg 1: Blanda Papperspulp

Börja med att blanda Papier Maché pulpen med vatten enligt instruktionerna på förpackningen. Konsistensen ska likna en tjock gröt.

Steg 2: Forma din Papier Maché skulptur

Använd nu din Papier Maché pulpblandning för att skapa. Du kan lägga till detaljer och texturer med en spatel eller en pensel. Silikonpenslar är bra till detta ändamål.

Steg 3: Torkning av Papier Maché

Låt ditt Papier Maché konstverk torka helt. Beroende på storlek och tjocklek kan detta ta allt från några timmar till flera dagar. Det är viktigt att låta objektet torka helt innan du fortsätter till nästa steg så att det inte går i sönder.

Steg 4: Målning av Papier Maché med akrylfärg

När ditt Papier Maché verk har torkat helt och hållet kan du att måla det eller lacka det. Använd akrylfärg eller hobbyfärg för bäst resultat. Det går också mycket bra att blanda i färg direkt i Papier Maché massan så får man ett vackert resultat och behöver ej måla efteråt.

Till sist lite tankar om Papier Maché

Papier Maché är ett roligt pyssel som enkelt kan anpassas till alla åldrar och olika skicklighetsnivåer. Genom att använda Papier Maché pulp istället för pappersremsor av tidningspapper kan du skapa mer detaljerade konstverk och man slipper att blanda i lim i massan. Allt man behöver är Papier Maché pulp.

Vi erbjuder papier-maché pulp i praktiska paket med 140 gram eller 400 gram. 

Lycka till med ditt pysslande!

Läs mer
Stäng
Produkter