• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Paraffin

Vårt paraffin har en smältpunkt på 58-60 C. Paraffin passar dig som vill experimentera med olika egna blandningar, för att få till stöpta eller gjutna ljus i egen design och används ofta tillsammans med stearin. Paraffin är dessutom mycket enkelt att färga.

Populära produkter

Vad är Paraffin?

Paraffin är en mineralolja som tillverkas av olja. 

Paraffin Ljus

Paraffin är och har länge varit den absolut populäraste ingrediensen i ljus och det beror dels på att det är billigt att tillverka och dels på att det är en otroligt mångsidig produkt som går att använda för att tillverka nästan alla typer av ljus. Paraffinvax kan med fördel användas tillsammans med stearin och fungerar utmärkt till både stöpning och gjutning. Paraffinet är ljust vitt och doftfritt vilket gör att det är mycket enkelt att tillverka både doftljus och färgade ljus.

Kristinas scrapbookings paraffin går att köpa i 1 kg, 2 kg och 5 kilos förpackningar i både flingor och kaka.

Granulerat vax av paraffin

Granulerat vax är en toppen produkt för dig som inte vill köpa paraffinljus med samtidigt inte vill hålla på och krångla med smältning av paraffin vaxet från en stor vaxkaka. Granulerat vax består av paraffin som malts ner till små pärlor. Den granulerade massan behöver alltså inte smältas utan kan hällas direkt i önskad behållare tillsammans med en veke. Så har du tillverkat ett eget ljus på mindre än fem minuter.

Paraffinvax & hälsa

Under dem senaste året har det diskuterats mycket om eventuella hälsorisker med paraffinvax men enligt National Candle Association har inget ljusvax har någonsin visat sig vara giftigt eller skadligt för människors hälsa. Detta stöds av en studie gjord av Journal of Regulatory Toxicology and Pharmacology som kommit fram till att paraffinljus inte utgör någon hälsofara när dem används under normala förhållanden. Under studien fann man att utsläppsnivåerna låg lång under gränsvärdena för luftkvalitet som tagits fram av WHO. Med det sagt så fortsätter paraffin att vara mycket populärt på grund av dess fantastiska egenskaper.

Paraffin, Parafin eller parrafin?

Den korrekta stavningen är paraffin, men det går utmärkt att använda även parafin eller parrafin. 

Stearin vs paraffin

Stearin eller paraffin, Varför inte kombinera dem båda? Stearin tillverkas av animaliskt och vegetabiliskt fett medan paraffin vanligtvis tillverkas olja.
Stearin och paraffin har många liknande egenskaper, paraffinet är något vitare och mer transparent än vad stearin är. Det finns även färdiga ljusmassor att köpa.

Stöpta ljus av paraffin Parafinljus

Läs mer
Stäng
Produkter