Ljuspenna

Vaxpennor Ljus Ljuspennor
I den här kategorin hittar du ljuspennor som används för att dekorera ljus. Måla, skriv eller rita på dina ljus och låt dem stå som en vacker dekoration i hemmet eller ge bort som en personlig gåva till någon du tycker om. Välj mellan enstaka ljuspennor och praktiska, färdiga paket med sex eller tjugo ljuspennor.

Populära produkter

Måla med Ljuspenna

Måla, skriv eller rita på dina ljus med Ljuspenna - candlepen- vaxpenna. Våra ljuspennor är mycket enkla att hantera och fäster bra på ljuset. Dock bör man rengöra ljuset först. Pennorna har en smal spets som gör det lätt att applicera ljusfärgen, men du kan även måla med en pensel. Tillsammans med schabloner kan du dutta ut med skumpensel och få vackra unika mönster. Att strö lite glitter på vaxen medan den är klibbig ger en vacker effekt. Dock kan det lukta lite. Var sparsam! Måla på fri hand eller skapa vackra mönster med hjälp av en schablon. Avsluta med ljuslack för ett extra hållbart och vackert glänsande resultat. Knyt sedan en vacker rosett runt ljusen som pricken över i. Klä in de färdiga ljusen med cellofanplast och bind ett vackert band runt som ljusdekoration.

   
 

Skrivstil med ljuspenna - Den perfekta "gå bort" gåvan

Efter lite övning så går det utmärkt att skriva med en ljuspenna. En perfekt "gå bort" present. Märk ljuset med värdarnas namn eller skriv helt enkelt "Tack!". En rolig gåva på namnsdagen eller födelsedagen. På julafton så passar frasen "God jul och gott nytt år" fint. En enkel och snabb present för de tillfällen man glömt att köpa den där vinflaskan eller kanske som ett komplement. 

Dekorera hemmagjorda ljus med ljuspenna som julpyssel

För de lite äldre barnen är ljuspennor ett perfekt julpyssel. Låt dem tillverka sina egna julklappar till mor och farföräldrar. En extra unik gåva blir det om man gör sin egen ljustillverkning. Det är lite saker man behöver köpa, men att gjuta ljus eller stöpa ljus är ingen dyr jultradition. Först så behöver man ljusmassa. Man kan blanda sin egen av stearin, sojavax, paraffin och bivax. Därtill får man köpa en anpassad ljusveke, ljusformar eller stöpkärl.
Då det kräver en del förberedande så rekommenderar vi att man börjar sin ljustillverkning med att köpa ett färdigt startset med färdigblandad ljusmassa eller gjutmassa. När man stöper ljus så behöver man även ett stöpkärl och ljusveke. När man gjuter ljus behöver man ljusformar och ljusvekar.

Ljuslack - Spraya eller pensla

För att ge dekorerade ljus ett skydd så kan man applicera ljuslack på dem. Ljuslacken gör även att eventuella ljusdekorationer sitter fast lite hårdare och ökar chansen att det håller när man dammar av ljusen. En spray gör det enkelt att snabbt lacka ett helt ljus. Om man penslar lacken så är det enklare att komma åt specifika områden så som endast en ljusdekoration och inte hela ljuset.

Produkter