• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Griffeltavla

En griffeltavla, även kallad svart tavla, krittavla, blackboard eller chalkboard, är en oftast svart tavla, som det går att rita och skriva på med särskilda tavelkritor eller chalkpennor. Tavelkritors spår kan sedan suddas bort med våta trasor, våta pappershanddukar eller tavelsudd. Numera kan man även använda chalkpennor, som fungerar lite som tuschpennor, fast som går att torka bort från tavlan. Griffeltavlor används oftast som kom ihåg tavla, samt för att uppvisa exempelvis dagens meny på en restaurang.

Populära produkter

Griffeltavla barn

Griffeltavla barn är en kreativ yta för barn som låter kreativiteten flöda och som de väldigt ofta uppskattar att leka och skapa på. Det finns många olika roliga färger på tavelkritor och tavelpennor, och de kan enkelt suddas bort från griffel-tavlor. Perfekt för att komma ihåg viktiga saker i veckoplaneringen eller för att skriva roliga meddelanden till barnen på morgonen, så som eventuella påminnelser om läxböcker eller gymnastikpåse. Det finns många storlekar på griffeltavlor som passar barn i alla åldrar. Många griffeltavlor kommer med staffli – det vill säga ett målarställ, tavelställ, stativ – som gör att man kan placera griffeltavlorna på andra platser än på väggen.

Griffeltavla vägg

Griffeltavla vägg är, som namnet föreslår, väggmonterade griffeltavlor. Det varierar givetvis, men de flesta griffeltavlorna till vägg är portabla, och kan hängas, justeras och flyttas runt på. Sedan finns det ju stora, vägg-monterade griffeltavlor, som exempelvis de som användes i undervisningssammanhang. De går att förflytta, men eftersom de oftast väger mycket mer så är de oftast permanent uppsatta.

En vägg-griffeltavla är perfekt att hänga upp och hålla familjen uppdaterad med vad som ska hända i veckan. Beroende på storleken på griffeltavlan och textstorleken så får det plats mycket information. De kan också användas till att måla på så att barnen inte målar på väggarna utan istället så kan de uttrycka sin kreativitet på griffeltavlan. Skriv upp inspirerande texter eller bara använd som inredning. Gör din egna griffeltavla med tavelfolie och en snygg träram och häng den på väggen. Eller placera tavelfolien direkt på väggen.

Kritor griffeltavla

Kritor griffeltavla finns i många olika färger och storlekar, köp blandade färger för barnen att ha roligt med och låt deras kreativitet flöda eller köp vita kritor för seriösa veckoplaneringar och meddelande till familjen. Vita tavelkritor är perfekta för svarta griffeltavlor men kan även fungera bra på andra ytor. Det är enkelt att torka bort med en fuktig trasa eller ett tavelsudd. Man behöver inte nödvändigtvis använda kritor till griffeltavlor, utan kan använda den revolutionerande uppfinningen chalkpenna – som för det mesta behöver suddas med blöt trasa, fast ibland behövs endast tavelsudd. Dessa bör alltid provas innan man ritar på hela sin griffeltavla. Det finns exempel på griffeltavlor som har färg som reagerar negativt med vissa chalkpennor och gör texten permanent.

Griffeltavla kök

Häng griffeltavlan i kök och skriv upp vad som ska ätas under veckan eller skriv kom ihåg meddelanden till barnen. Att ha griffeltavlor i köket är också perfekt för att skriva inköpslistor eller planera veckan. En svart griffeltavla är väldigt snyggt att ha som inredning i moderna kök, och många familjer har det endast som en estetisk detalj. Passar också bra att ha i en restaurang där du kan skriva upp menyer eller dylikt – så som specialerbjudanden eller allmän information.

Liten griffeltavla

En liten griffeltavla kan vara perfekt för att använda som kom ihåg tavla, att ha som inredning eller varför inte använda den i hallen med en trevlig, välkomnande text. Fungerar utmärkt att ha tillsammans med ett stativ, staffli, eller gör din egna personliga lilla tavla med en vacker ram. Små griffeltavlor har även den egenskapen att de är mer portabla, alltså så går de att ta med på olika platser – kanske i en ryggsäck, en väska eller handväska, eller bara i händerna när man planerar.

Griffeltavla penna

Griffeltavla penna, även kallad chalkpenna, fungerar på dem flesta ytorna och finns i många olika roliga färger. Det är oftast lätt att sudda bort och ser bättre ut än den vanliga kritan. Med pennorna kan du skriva inköpslistan inför veckan eller varför inte låta dina barn ha roligt med alla olika färger? En stor fördel med griffeltavla-penna är att de dessutom inte dammar som kritorna kan göra, vilket kan orsaka irritationer i bland annat ögon, mun, näsa samt elektroniska och mekaniska objekt som exempelvis datorer.

Stor griffeltavla

En stor griffeltavla är perfekt att använda om man vill skriva viktiga budskap eller meddelanden. Skriv dagens lunch på den stora griffeltavlan eller om du har en butik så kanske du vill skriva upp varor som är på rea. Fantasin är det enda som sätter gränsen.

De kan användas på kontor eller skolor där man behöver presentera något eller om man bara behöver skriva tillfällig information. Man får alltså plats med mer information, utan att behöva skriva litet, vilket tillåter en att skriva text som kan ses från längre avstånd.

Läs mer
Stäng
Produkter