• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Montana Vintage & Rust

Montana Vintage är en akrylbaserad sprayfärg med gul ton och en semi-glansig finish som ger en härlig vintage känsla till dina alster. Montana Rust är en häftig sprayfärg som skapar illusionen av rost och oxidation, och fungerar på en mängd olika ytor.

Populära produkter

Skapa med vintage effekt

Är du en sån som njuter av stämningen och den romantiska känslan i second hand butiker och vid gårdsförsäljningar? Brukar du titta på alla gamla föremål och fundera över vilka historier som ligger bakom den åldrade och slitna ytan?
Med vår vintage sprayfärg från Montana kan du själv skapa samma stil på dem allra flesta föremål och göra tråkiga, intetsägande föremål vackra och inspirerande. Måla dina svart-vita foton och skapa ett vackert autentisk vintage utseende. Sprayfärgen passar också perfekt på företagsskyltar, bröllopsinbjudningar, shabby chic möbler och så mycket mer. Oavsett om du är en van DIY-are eller helt ny på området är Montana Vintage perfekt för ditt nästa retro-projekt.

Montana VINTAGE sprayfärg är perfekt för inomhus- eller utomhusbruk och kan appliceras på föremål och konstverk för att ge dem ett åldrat utseende, som om de ursprungligen skapades för länge sedan. Svartvita bilder kan bli vintage på nolltid och nya möbler eller skyltar kan få en retrotouch på några sekunder.

 

Montana Vintage

Montana Vintage är en lösningsmedelsbaserad, högkvalitativ akrylspray med lågtryckseffekt. Sprayfärgen har en  gul transparenta beläggning som dessutom är UV-beständig och snabbtorkande. Den ger en halvblank yta som fungerar bäst på vita eller ljusa ytor. Vill du måla en mörkare yta rekommenderar vi att du målar ytan med en ljusare färg till exempel Montana Shock White innan du applicerar Montana Vintage för bästa effekt.

Applicera sprayfärgen i två till tre tunna jämna lager och avsluta arbetet med en klarlack för att göra färgen mer hållbar. Vill du ha en extra vintage effekt kan du med fördel slipa lite lätt på ytan när färgen har härdats vilket kommer att förstärka det gamla, slitna utseendet. Montana Vintage Spray är perfekt för alla kreativa pysslare och DIY-are som vill ha ett vintage, retro eller shabby chic utseende på sina projekt. Fungerar både utomhus och inomhus.


Hur uppnår man bästa resultat?

Först och främst är det viktigt att se till att underlaget är torrt och rent. Ta bort damm, rost och smuts. Applicera därefter färgen i minst 2 till tre lager på tvären. Vänta cirka 5 minuter mellan varje lager. 
Ju fler lager av färgen du applicerar desto tydligare blir gulningseffekten och vill du ha ett ännu mer realistiskt resultat kan du med fördel applicera färgen ojämnt. Testa dig gärna fram på en ej synlig yta innan du sätter igång.

Montana vintage Spray bröllopsdekorMontana vintage Spray bröllopmenyKaffeskylt målad med Montana Vintage

Montana Vintage är: 

​* 100% fria från tungmetaller.
* Återvinningsbara
* ISO-9001, ISO-14001 och ISO-50001:2001

Läs mer
Stäng
Produkter