• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Papperstillverkning

Papperstillverkning med bladguld Papperstillverkning med lavendel Papperstillverkning, egengjord etikett Papperstillverkning med blommor
Vill du testa att göra handgjorda papper? Här kan du se fram emot en kreativ aktivitet, där du kan skruva ner tempot och gå in i den kreativa fördjupelsen. Att göra eget papper är inte svårt. Du använder dig av pappers-pulp som löses upp i vatten med en visp, gärna i en bred balja. Därefter tillsätter du till exempel bladguld, torkade blommor eller andra pappersbitar. För ner en träram i vattnet och lyft den vågrätt upp igen med vatten och papperspulp. Låt vattnet rinna av och låt ditt papper torka.

Populära produkter

Papperstillverkning - Handgjorda papper

I den här kategorin hittar du allt du behöver för att tillverka dina egna unika papper. Här finns papperspulp, gjutramar av trä, torkade blommor och vackert bladguld. Man kan även använda samma papperspulp som man använder till papier maché. Resultat bli ett annorlunda papper med tjockare textur.

Kika gärna på vårt startset papperstillverkning som innehåller allt du behöver för att sätta igång med din nya hobby.

Papperstillverkning - Det kreativa pysslet

Papperstillverkning är givande konstform som kombinerar kreativitet och hantverk. Att göra ditt eget hemmagjorda papper ger dig möjlighet att skapa unika och personliga papper till konstverk, scrapbooking och korttillverkning eller för att skriva på. Papperstillverkning är ett roligt pyssel tillsammans med familjen.

Ram för papperstillverkning - Det enda verktyget man verkligen behöver

En ram för papperstillverkning, även kallad en gjutram, är en väsentlig del av varje papperstillverkningen. Denna enkla ram består av ett nät fastsatt i en hållbar ram, vilket gör det möjligt att fånga upp pappersmassan och jämna ut till ett pappersark. Gjutramen kommer i olika storlekar som A4-format och A5-format. Det går även att göra en egen nätram till papperstillverkning men det kräver verktyg och en rulle myggnät samt träläkt. Det finns även så kallade dubbel gjutram. De har en yttre och en inre gjutram som man använder för att pressa ut vattnet och även för att få en jämnare papper där blommor och bladguld sticker ut mindre.

Papperstillverkning set - Allt man behöver

Om du är nybörjare eller bara vill ha en snabb samt smidig start så är ett papperstillverkningsset vägen för dig. Våra set innehåller alla verktyg och allt material som behövs för att börja med din egen papperstillverkning, inklusive en gjutram, pappersmassa samt blommor eller färg. Ett papperstillverknings set är en perfekt present till en kreativ pysslare som gillar att utforska nya möjligheter.

Gjutram för pappers pulp till papperstillverkning

En gjutram för papper är som tidigare sagt det enda verktyget man måste ha för att komma igång med papperstillverkningen. Ramen hjälper till att sprida pappersmassan jämnt och skapar ett slätt ark som du sedan kan torka. Genom att kontrollera tjockleken på pappersmassan och hur den sprids över nätet, kan du skapa allt från lövtunna  och halvt genomskinliga pappersark till tjockare papper till albumtillverkning.

Med rätt gjutram och papier mache pulp kan du utforska den fascinerande konsten att göra ditt eget papper, och skapa något som är både vackert och unikt!

För mer pyssel som du kan utföra med händerna så kan du titta in i vår populära varugrupp Gjutning lera och gjutformar.

Läs mer
Stäng
Produkter