• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Pensel - Målarredskap

Penslar av olika slag

Du har stor nytta av att köpa penslar i god kvalitet för att få bättre kontroll över hur du lägger på färgen och så att inte penseln tappar borst i ditt arbete. Förvara alltid penseln stående med spetsen upp eller inrullad i penselfodral. De flesta penslar är av syntetfibrer men också mårdhår och svinborst används i penseltillverkningen.

Populära produkter

Platt pensel

Du använder en platt pensel när du vill stryka ut mycket färg på duken/bilden. Den sprider färgen jämnt och snabbt. Du har bättre kraft och kontroll över färgspridningen med en platt pensel. 

Moddlare

En stor platt pensel till riktigt stora ytor och till lack och grundfärg.

Rund pensel

Denna har en fin spets och används till fina linjer och detaljer. Den bör vara av fin kvalitet så att den inte spretar utan att håren alltid ligger samlade i en fin spets.

Dutt och dab penslar

Dessa penslar har en rund mjuk yta av skumgummi som man duttar eller stöpplar på färgen med, t ex då man färgar figurer, ramar och reliefer eller andra upphöjda ytor eller vid pappers och porslinsmålning där man vill ha en levande färgyta.

Vattenpenslar

Detta är en pensel som liknar en penna. Den innehåller vatten i skaftet och detta fuktar spetsen och används till akvarellkritor/pennor distress pads och distressmarkers mm

Akrylfärg och hobbyfärg hittar du här.

 

När det kommer till målning och konst är valet av rätt pensel avgörande för att uppnå det önskade resultatet

 

Konsstnärspensel

Konstnärspenslar är en målares bästa vän och finns i olika former och storlekar för att passa olika tekniker. Runda penslar används ofta för detaljerade arbeten och linjearbete, medan platta penslar passar bra för bredare streck och färgblock. Färgpenslar är utformade för att bära och applicera färgen jämnt och smidigt, vilket är avgörande för konstnärlig precision.

 

Lackpensel

En lackpensel är ett målningsverktyg som ger dig kontroll, precision och en jämn ytförbättring. Den minskar färgspillet, är anpassningsbar och har lång hållbarhet. Används ofta av professionella målare och är kostnadseffektiv.

 

Skumpensel

En skumpensel är ett målningsverktyg som är utmärkt för att skapa textur och mjuka övergångar i målningar. Den är idealisk för att applicera färger och skapa intressanta effekter. Skumpenseln är ett användbart verktyg för konstnärer och hantverkare som vill utforska olika tekniker och ge sina konstverk dimension och djup. Den är lätt att använda och ett bra val för att skapa unika konstverk och dekorativa ytor.

 

 

Läs mer
Stäng
Produkter