• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Oljepastellkritor

Oljepastellkritor är högpigmenterade och ljusäkta

Oljepastellkritor från kvalitetsmärket Mungyo är en prisvärd hobbykrita för oljepastellmålning. Omtyckt både av den ovane konstnären och den mer avancerade. En mer exklusiv krita av studiokvalitet är oljekritor av märket Gallery. Oljepastellkritan från Gallery ger stark kontrast och innehåller mycket färgpigment.

Populära produkter

Vad är oljepastellkrita?

Oljepastellkritor består av en olja som inte torkar, och ett bindemedel av vax. Den släpper inte ifrån sig puder som till exempel torrpastell, men däremot små, små färgpartiklar som lätt kan fastna i ditt papper. Var försiktig när du stryker handen över ditt verk, så att du inte råkar smeta ut oönskad färg på fel område. Kritan är krämig, nästan som läppstift, och blandas enkelt med varandra. Med hjälp av en skuggpenna kan du jämna ut skarpa kanter och få en "smooth" övergång mellan två färger.

Oljepastellkritor Nybörjare
 

Oljepastellkritor barn

Oljepastellkritor från Filia för all målning på papper, trä eller betong. Den klassiska målar-asken med kritor i lagom storlek för små händer känner vi alla igen från skolan. Oljan i kritan stöter bort vatten, men en häftig mix med vattenfärg eller akvareller, kan skapa läckra effekter på till exempel akvarellpapper. Måla först ett mönster med oljekritan, och måla därefter med vattenfärg. Se hur mönstret från oljekritan sitter kvar, medan vattenfärgen lägger sig runtomkring. Detta trick kan till och med göras på förskolan med yngre barn. Rita snöflingor med vit oljepastellkrita, och pensla sedan mörkblå vattenfärg över. Se hur de vita snöflingorna träder fram i natthimlen.

 

Oljekritor för nybörjare

Att måla med oljekritor för första gången är en riktig upplevelse! Den mjuka, fylliga oljekritan skiljer sig mycket från vanliga vaxkritor. Den har ett mycket högt pigmentinnehåll, och släpper ifrån sig intensiva färger. Setet "Oljepastellkritor Mungyo - 24 st - Mixade Färger" är perfekt för nybörjare. Ett mycket prisvärt alternativ med lagom många nyanser i färgskalan för att utforska tekniker och oljekritans egenskaper. På YouTube finns många steg-för-steg-videos där kunniga konstnärer visar sina bästa tips. 

 

Papper till oljepasteller

Oljepastell är en ganska tacksam krita när det gäller underlag. Du kan använda både akvarellpapper och vanligt ritpapper eller ritblock. Vi rekommenderar att använda lite tjockare papper, minst 110 grams. Släta papper är att föredra när du ska blanda två färgkritor och jämna ut skarpa streck.
 

Skarpa kanter runt din oljepastell målning

Maskeringstejp, eller målartejp, används flitigt till oljepastellkritor och akvarellkritor. Tejpa ditt ritpapper i kanterna, hela vägen runt arket, även om du målar i ett ritblock. Måla sedan med pigmentrika oljepastellkritor, ända ut i kanterna, och dra bort målartejpen för att få knivskarpa kanter runt ditt verk.

Maskeringstejp Oljepastellkritor Oljepastellkritor Maskeringstejp

Video-tutorial för nybörjare

Välkommen att se hela varugruppen med våra populära kritor! Kanske hittar du en ny favorit? Har du några funderingar, hör gärna av dig till våra experter i supporten. 

Läs mer
Stäng
Produkter