• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Lerverktyg

 
Att ha rätt lerverktyg är alltid grundläggande för en kreatör! Rätt verktyg är halva jobbet! Hos oss hittar du allt för att forma och bearbeta olika typer av lera. Förutom alla olika lerverktyg så som miretter, kavlar, modelleringsspruta och silikonpenslar så finns även lack och vax till lera.

Populära produkter

Miretter till lera

En mirett används till att holka ur föremål av lera och till att skapa mönster. Antingen skrapar man, trycker man eller drar man med miretten i leran. Det finns många olika miretter med olika former. Vilken som passar får man prova fram själv, förslagsvis på en klump med test-lera. Alla dessa lerverktyg fungerar bra till lera, vax, och drejlera.

Lera verktyg eller lerverktyg

Modelleringsverktyg till lera är exempelvis miretter, kavel, modelleringspinne, svamp, syl, skrapa och modelleringsspruta. Lerverktyg går utmärkt att använda till alla mjuka material som man skulpterar i.

Lerverktygen är en viktig del av processen när du skapar skulpturer eller figurer av lera. Verktygen kan vara allt från ler-spatlar och knivar, till kavlar och borstar, och de används för att skapa detaljer, forma leran och släta ut den.

Först och främst är det viktigt att nämna kavlar. En kavel används för att släta ut leran till önskad tjocklek och de finns i olika storlekar och material. De kan vara tillverkade av trä, plast eller keramik, beroende på vilken typ av lera du arbetar med och hur mycket du är beredd att spendera på dina leverktyg.

Andra vanliga lerverktyg är spatlar och knivar, som används för att skära i leran och skapa fina detaljer. Med dessa verktyg kan du var mycket exakt och de ger dig möjlighet att skapa små detaljer som kan vara svåra att åstadkomma med den händer.

Borstar används ofta för att applicera glasyr eller för att skapa textur på ytan av din lera skulptur. De kommer i olika storlekar och former, beroende på vilken typ av effekt du vill åstadkomma. Man kan använda en skoborste eller en tandborste om man vill ta vad man har hemma.

Skulpteringsverktyg, såsom miretter, används för att skapa mer komplexa detaljer och texturer i din lerskulptur. De kommer i olika former och storlekar för att passa alla dina behov.

Användningen av rätt lerverktyg kan verkligen höja nivån på ditt lera projekt och ge dig möjlighet att uttrycka din kreativitet till max. Oavsett om du är en professionell keramiker eller bara en lera hobbyist, har vi alla lerverktyg du behöver för att skapa fantastiska lera skulpturer. Upptäck vårt stora sortiment av lerverktyg och ta ditt lera skapande till nästa nivå med Kristinas Scrapbookings verktyg för lera! Titta här för att se hela vårt stora sortiment av lera och alla tillbehör.

Läs mer
Stäng
Produkter