• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Påskstämplar - Påskdies

      

Stämplar, schabloner och dies med påskmotiv

Här hittar du alla våra dies, schabloner och stämplar med motiv som hör påsken till. Ett roligt och enkelt sätt att göra vackra påskkort eller gratulationskort är att använda en påskstämpel till motivet och sen färglägga efter egen smak, eller varför inte skära ut ett påskmotiv med en dies. Bakom motivet kan du ha sprayat eller målat kortet med en grundfärg. Här har vi valt påskfärger på våra stämpeldynor men fler färger hittar du i vår stämpelfärgkategori.

Populära produkter

Påskstämplar

Här hittar du flera olika typer av stämplar, som alla har påskmotiv eller påskfigurer. Välj en påskstämpel med träkloss om du ska pyssla med barnen, den är lättare att hantera, eller en transparent silikonstämpel när det är extra noga att stämpeln placeras korrekt. 

Påskdies

Här finner du påskdies med härliga påskfigurer  så som påskharar och påskkycklingar och klassiska påsktexter från populära tillverkare såsom Spellbinders och Echo park. Dies är en skärschablon som används i stansmaskiner. Man lägger påskdies och papper mellan plattor som följer med stansmaskinerna och vevar igenom hela paketet. Ut kommer en diecut, alltså en utstansad figur eller motiv. 

Påsken är en underbar tid på året som innebär att våren är på ingång och det är dags att dekorera för högtiden. En av de populäraste sakerna att använda för att dekorera är påskstämplar och påskdies. Dessa verktyg är utformade för att hjälpa dig att skapa vackra påskdekorationer för ditt hem eller dina påskkort. Här är några tips om hur du kan använda påskstämplar, påskdies och andra påskdekorationer för att skapa en vacker och unik påskstämning.

Vad är påskstämplar och påskdies?

Påskstämplar är ett verktyg som används för att skapa avtryck av påskmotiv på papper, tyg eller andra material. Påskdies är en stans som skär ut former och mönster från papper, tyg eller andra material. Båda verktygen används för att skapa olika dekorationer till påsk. Med påskstämplar kan du göra färgglada mönster som påskharar, kycklingar, påskägg, blommor och mycket mer. Påskdies kan användas för att skapa tredimensionella former som påskharar eller ägg.

Hur man använder påskstämplar och påskdies

För att använda påskstämplar behöver du ett stämpeldyna och ett papper eller annat material att stämpla på. Tryck stämpeldynan mot påskstämpeln så att den täcker hela motivet, och tryck sedan stämpeln mot papperet. För att använda påskdies behöver du en stansmaskin och ett papper eller annat material att skära ut formen från. Placera påskdien i stansmaskinen, placera pappret ovanpå och veva sedan igenom maskinen för att skära ut formen. Vilka stansplattor man använder skiljer mellan olika stansmaskiner.

Kreativa sätt att använda påskstämplar och påskdies

Det finns många kreativa sätt att använda påskstämplar och påskdies i dina påskdekorationer. Du kan använda dem för att skapa påskkort, dekorationer för påskbordet, påskkransar, påskaskar, påskpåsar och mycket mer. Här är några specifika idéer:

Påskkort - Använd påskstämplar och påskdies för att skapa unika påskkort för dina vänner och familj. Du kan skapa egna motiv och texter på korten för att ge en personlig touch.

Påskdukar - Använd påskstämplar och påskdies för att dekorera dukar för påskbordet. Skapa mönster med påskharar, ägg och andra motiv.

Påskpåsar - Använd påskdies för att skapa små påskpåsar att fylla med godis eller små presenter till dina nära och kära.

Påskkransar - Använd påskdies för att skapa tredimensionella påskdekorationer till påskkransar. Skär ut former som påskharar, ägg eller fjädrar för att skapa en unik och personlig påskkrans.

Påskaskar - Använd påskstämplar och påskdies för att dekorera påskaskar för att ge till dina nära och kära. Du kan använda små äggformade askar och dekorera med påskharar eller andra påskmotiv.
Andra påskdekorationer

Utöver påskstämplar och påskdies finns det många andra påskdekorationer du kan använda för att skapa en vacker påskstämning. Här är några av de mest populära:

Påskägg - Påskägg är en klassisk påskdekoration som kan fyllas med godis eller små presenter. Du kan dekorera påskäggen med färg, glitter, pärlor eller andra dekorationer. Det finns även populära påskpyssel kit som vi har i vårt sortiment.

Påskharar - Påskharar är en annan klassisk påskdekoration. Du kan använda påskharar i olika storlekar och material för att skapa en fin påskstämning.

Påskblommor - Påskblommor som tulpaner, påskliljor och hyacinter är en fin påskdekoration för ditt hem. Du kan välja olika färger och placera dem i en vas eller skål. Vill du få påskpyssel inspiration så har vi ett stort arkiv med instruktiva beskrivningar och bilder.

Påskljus - Påskljus är en annan fin påskdekoration. Du kan välja olika färger och placera dem i fina ljusstakar eller ljushållare. Man kan stöpa sina egna ljus eller gjuta ljusen i silikonformar. Glöm inte att sedan dekorera dem.

Påskdukning - En fin påskdukning med vårfärger och påskmotiv kan ge en fin påskstämning till ditt hem. Du kan använda servetter, tallrikar, glas och bestick med påskmotiv. Samt dekorera påskriset med påskfjädrar.

Sammanfattningsvis finns det många sätt att skapa en vacker påskstämning med hjälp av påskstämplar, påskdies och andra påskdekorationer. Du kan använda din fantasi och kreativitet för att skapa personliga och unika påskdekorationer för ditt hem. Se till att välja material av hög kvalitet och använda verktyg på rätt sätt för att skapa fina och hållbara påskdekorationer. Vill du se alla våra påsk pyssel produkter så finns de här. Lycka till med dina påskprojekt!

Läs mer
Stäng
Produkter