• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Tacky glue - Universallim

Aleenes Tacky glue - En riktig klassiker

Aleenes lim är en riktig klassiker för alla scrappare! Men används numera även av både pysslare och hemmafixare. Här hittar du originalet i samma guldiga flaska som på 50-talet och flera nyare sorter med särskilda egenskaper som gör det enkelt att hitta det perfekta limmet oavsett vad du ska använda det till. Prisvärda lim i både små och stora förpackningar till bra priser. Mer information om Aleenes lim hittar du nedan:

Populära produkter

Aleenes Tacky Glue

Aleenes Tacky glue - Originalet som funnits med sedan 50-talet. En fantastiskt bra och prisvärt universallim som kan användas på nästan alla material. Det är ett ultraklibbigt och giftfritt lim med en vit formula som blir transparent när det torkats och limmet gulnar inte med tiden. Aleenes Tacky Glue fäster permanent på till exempel filt, skum, trä, metall, plast, papper, tyg och keramik. Håller dock inte för maskintvätt. Ta bort spill med tvål och vatten innan limmet torkats. Limmets torktid baseras på hur hög luftfuktigheten är hur tjockt lager du använder. En generell torktid är 37-47 minuter med ett 3 mms lager i 21-22 grader. 

Tips! Visste du att du kan anpassa storleken på öppningen på din Original Tacky Glue-spets? Allt du behöver är en sax eller kniv! Skär spetsen vid den första åsen mot toppen för att skapa en liten öppning för tunna linjer. För större projekt som kräver mer lim kan du skära spetsen närmare basen för att skapa bredare öppningar.

Aleenes Always Ready - Turbo Tacky Glue

När du behöver ett kraftfullt lim som kan få jobbet gjort snabbt. Aleenes Always Ready Turbo Tacky Glue håller samma höga kvalitet som originalet men den innehåller mer harts för ett högre vidhäftningsförmåga och limmet torkar upp till 50% snabbare. Limmet är giftfritt, rinner inte och luktar väldigt lite. Aleenes Turbo Tacky Glue kan användas på nästan alla typer av material. Limmet kommer i en praktisk uppochnervänd flaska som gör att limmet är redo att användas på direkten. Permanent lim som blir transparent efter torkning och gulnar inte med tiden. 
Ta bort spill med tvål och vatten innan limmet torkats. 

Aleenes Turbo Tacky Glue

Aleenes Turbo Tacky Glue påminner väldigt mycket om ovannämnda lim men är dessutom syra och ligninfritt så det går utmärkt att använda även i album. 

Aleenes Tacky Glue Acid Free - Scrapbooking lim

Aleenes Tacky Glue Acid Free är ett syrafritt universallim med samma fantastiska egenskaper som originallimmet. Ett utmärkt scrapbooking lim som är både giftfritt och superstarkt.

Aleenes Tacky Glue - Fast Grab

Aleenes Tacky Glue Fast Grab är ett extra tjockt lim med en snabbklibbande formula som enkelt fäster tag i föremål som är svåra att hålla så att du kan lägga din fokus på ditt skapande istället för ditt lim. Att få mindre detaljer att fästa kunde vara frustrerande, men inte längre tack vare Aleenes Tacky Glue - Fast Grab. Limmet torkar snabbt, flexibelt och blir permanent vilket gör det till ett perfekt lim när du arbetar med mindre detaljer såsom paljetter, pärlor med mera.

Aleenes Tacky Glue - Quick Dry

Aleenes Tacky Glue Quick Dry har även detta samma fantastiska egenskaper som originalet men torkar på halva tiden och är dessutom syra och ligninfritt. När det inte finns någon tid att slösa, använd Quick Dry Tacky Glue!

Aleenes historia

Företaget Aleenes startade under 1950-talet av entreprenören Aleene Jackson. Hon drev från början en framgångsrik floristbutik och saknade ett tjockt lim som både skulle hålla ihop hennes blomsterarrangemang och dessutom hålla över tid. När hon inte hittade ett sådant på marknaden så beslutade hon sig för att tillverka sitt eget som från början hette Glue d'Aleene. Limmet blev så populärt att hon började buteljera och sälja det, och så småningom ändrades namnet till Aleenes Original Tacky Glue som det heter än idag. Guldflaskan som används än i dag valde hon för att återspegla den höga kvaliteten på innehåller. Limmet har sedan dess varit en favorit för pysslare, hobbyskapare och hushåll. Från den första guldflaskan med Aleenes Original Tacky Glue till dagens utbud av mer än 60 unika limalternativ, är varje Aleenes produkt formulerad för att leverera förstklassig kvalitet och prestanda.

 

Läs mer
Stäng
Produkter