• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Påsk pyssel

Påsk Pyssel Påskharen Påsk Pyssel med barn
Påsken är rörlig i almanackan och infaller den första söndagen efter den första fullmånen efter vårdagjämningen, det vill säga någon gång mellan den 22 mars och den 25 april. En stor högtid för oss pysslare som gärna skickar påskkort, och sitter ner med barnen för kreativt påskpyssel.

Populära produkter

Påskdekorationer till påskkort

Med några enkla material kan du skapa fantastiska påskdekorationer för dina påskkort. Bokmärken är en populär dekoration som kan användas för att skapa vackra påskkort. Du kan också skapa egna bokmärken med påskmotiv som kan användas för att dekorera korten. Använd glitterlim för att skapa vackra och glittrande effekter. Vackra band i pastellfärger är också en populär dekoration för påskkort. Du kan använda olika bredder och färger av band för att skapa en vacker och färgstark effekt på korten. Klistermärken är enkla att använda för att skapa påskdekorationer till dina kort. Det finns många olika typer av klistermärken att välja mellan, såsom påskharar, kycklingar och påskägg. Du kan också använda chipboard die cuts för att skapa intressanta och unika former på korten. Vi har ett stort utbud av noggrant laserutskurna påskfigurer i chipboard. Halvpärlor och rhinestones är också ett bra val för att skapa påskdekorationer. Du kan använda pärlor i olika färger och storlekar för att skapa en vacker och glittrande effekt. Det är också en bra idé att använda washitejp för att skapa passande bårder av mönster och på korten.

Påskkort Påsk Kort

 

Påskpyssel med Barn

För de kreativa barnen är påsken en högtid som innebär massor med pyssel. Vi målar ägg, skapar härliga påskkycklingar av lera, ritar påskharar och tillverkar påskägg. Efter en lång, kall och mörk vinter så piggar dem ljusare pastelliga färgerna som hör påsken till upp tillvaron för både barn och vuxna. De allra flesta barnen tycker att det är kul att pyssla och de får samtidigt utveckla sin kreativitet, fantasi och finmotorik. Påskpyssel med barn är en perfekt aktivitet för hela familjen. Påsken är en tid som ofta förknippas med traditioner och pysselprojekt för hela familjen. Ett av de mest populära påskpysselprojekten är att göra påskharar och påskkycklingar av piprensare och flörtkulor. Detta är ett enkelt och roligt projekt som kan göras av både vuxna och barn. Ett annat tips för lite äldre barn, är nålfiltning av kardad ull. Se pysseltips Nålfiltad hare av ull. Ullen läggs i bitar runt en frigolitkula och filtas fast genom att arbeta upp och ner med filtnålen. Nålfilta en kropp av frigolit, ca 6 cm och nålfilta ett huvud som är något mindre. De två nålfiltade delarna sätts ihop till kropp och huvud med hjälp av en blomsterpinne (ca 6 cm). Fötterna filtas fast på kroppens underdel, så haren kan stå, liksom svansen som filta fast baktill. Forma små ögon av Foam Clay, och tryck fast dem.


Påskpyssel Påskpyssel med barn

Påskägg

Att måla påskägg är en annan tradition som många familjer uppskattar att göra tillsammans. Det finns många olika sätt att måla påskägg på, och du kan använda färg, glitter och andra dekorationer för att göra dem extra festliga. Att måla påskägg är också ett bra sätt att lära barnen om olika färger och former. Påskägg är en härlig tradition som är perfekt för att skapa vackra och unika ägg. Med hjälp av decoupage, lack, färg och glitter kan du skapa mästerverk som kanske kan rymma en smyckesring eller några bitar lyxig choklad, eller vad du nu kan hitta på. De större traditionella påskäggen som är delade på längden ger större yta för all inspiration och skapande, och är perfekta för decoupage. Du kan även kombinera dem med Foam Clay eller Silk Clay och vaddera dem invändigt med tyll eller chiffong för att skapa något riktigt speciellt. Oavsett vad du väljer att göra med dina påskägg, är det här en rolig och kreativ tradition som kan glädja både barn och vuxna.

Påskpyssel Påskpyssel

Påskkycklingar och Påskharar

En teori är att påskharen härstammar från den tyska traditionen med en påskhare som ger presenter till barn. Andra tror att påskharen har sitt ursprung i den antika romerska traditionen att fira vårens ankomst med gåvor av ägg. Oavsett dess exakta ursprung anses påskharen vara en viktig symbol för påsken i dagens samhälle. Påskharen inbjuder till massor av härligt pyssel! Skapa en dekorativ hare av lera eller måla någon av våra påskharar i papier mache. Påsken är en tid som ofta förknippas med traditioner, och pysselprojekt är en stor del av det. Att skapa vackra påskdekorationer och pysselprojekt tillsammans med familjen är ett sätt att upprätthålla dessa traditioner och skapa minnen som kommer att hålla länge. Det är också ett tillfälle att lära barnen om de olika traditionerna som är förknippade med påsken. Måla och dekorera påskharar av trä och plocka fram på påskbordet. En unik och speciell dekoration som tillverkats med omsorg. Eller klipp ut påskkycklingar av färgad kartong och häng upp i påskriset! Bara fantasin sätter gränser. 

 

Påskstämplar & Påskdies

Påskstämplar och påskdies är två användbara verktyg för att skapa påskdekorationer till papper, tyg och andra material. Med påskstämplar kan du skapa olika färgglada mönster som påskharar, kycklingar, påskägg och blommor medan påskdies kan användas för att skära ut tredimensionella former som påskharar eller ägg. För att använda påskstämplar behöver du en stämpeldyna och ett papper eller annat material att stämpla på, medan påskdies kräver en stansmaskin och papper eller annat material att skära ut formen från. Det är viktigt att notera att olika stansmaskiner kan ha olika stansplattor, så det är viktigt att kontrollera vilka plattor som krävs för att använda din påskdie. Med dessa verktyg kan du skapa unika och personliga påskdekorationer till hemmet eller som presenter till vänner och familj.

 

Pysselset till Påsk

Fira påsken med våra roliga påskpyssel set! Vi har ett stort utbud av pysselset med påsktema som är perfekta för att skapa minnen med familjen och få in påskstämning i hemmet. Här följer några av våra mest populära pysselset:

Måla vackra påskägg till påskbordet: Detta set innehåller allt du behöver för att skapa vackra påskägg. Med olika färger och mönster kan du skapa unika och personliga påskägg som blir en perfekt dekoration i hemmet.

Gör pompom kycklingar av garn: Detta pysselset är perfekt för barn som älskar att skapa. Med hjälp av garn kan de skapa söta och mjuka kycklingar som är perfekta som påskdekorationer.

Färglägg påskägg set: Med detta pysselset kan du färglägga dina egna påskägg. Setet innehåller olika mönster och färger så att du kan skapa unika och vackra påskägg som du stolt kan visa upp i hemmet.

Pysselset Lera - Söta påskkycklingar: Detta set innehåller allt du behöver för att skapa söta påskkycklingar av lera. Med olika färger och mönster kan du skapa unika och personliga kycklingar som blir en perfekt dekoration i hemmet.

Påskharens dörr - Gör-Själv Pyssel Set Påsk: Med detta pysselset kan du skapa en påskdekoration som ingen annan har. Setet innehåller allt du behöver för att skapa en dörr till den mystiska påskharen, som gömmer chokladägg i hemmet under påskhelgen.

Påskpyssel Set Pompom Pysselset till Påsk

 

Påskpapper och klistermärken

Påskpapper finns i en mängd olika färger och mönster, från enkla enfärgade papper till mer dekorativa mönster med påskharar, kycklingar och påskägg. Med dessa papper kan du enkelt skapa vackra påskdekorationer som påskkort, påskägg, dekorationer till påskriset och mycket mer. Du kan också använda påskpapper som bakgrund till dina påskfoton eller för att skapa bordsdekorationer och bordsplaceringar till påskbordet. Hos oss på Kristinas Scrapbooking är det busenkelt att hitta påskpapper som passar din personliga stil och dina dekorationsbehov. Med olika färger och mönster finns det något för alla, oavsett om du vill ha en mer traditionell påskstil eller en mer modern och unik stil. Du kan också kombinera olika typer av påskpapper för att skapa intressanta och varierade dekorationer. Matcha med påsk-klistermärken och stickers med gulliga påskmotiv. Papper från till exempel Doodlebug eller Echo Park innehåller små, roliga detaljer, fina mönster och glada färger. Perfekta påskpapper till påskkort, minialbum eller som bakgrund i ditt scrapbooking-album.
 

Påskfjädrar

Påskfjädrar är en populär dekoration i påskriset, och det finns många olika fjädrar att välja mellan. Vanliga fjädrar inkluderar pärlhönsfjädrar, kalkonfjädrar, gåsfjädrar eller hönsfjädrar. Det är viktigt att säkerställa att fjädrarna är etiskt framställda. Vi har deklaration från våra leverantörer av äkta fjädrar, att fjädrarna inte plockats av levande djur. Denna deklaration uppdateras regelbundet. Vi köper våra äkta fjädrar från Europa, och enligt leverantörernas uppgifter har fjädrarna ursprung i USA och Kina. Färgade fjädrar är färgat med REACH förenliga färgämnen. För de flesta fjädersorter, framgår det av varubeskrivningen vilken fågelart fjädrarna är. Våra fjädrar köps enbart från leverantörer som garanterar att fjädrarna inte kommer från hotade fågelarter. Har ni några funderingar, kontakta gärna kundtjänst för mer information. Om du ändå vill undvika riktiga påskfjädrar finns det flera andra alternativ för påskdekorationer, såsom blommor, löv, ullbollar, påskvippor, påskägg, och konstgjorda påskfjädrar som kan återanvändas år efter år. En annan alternativ är att använda påskfjädrar med ståltråd för att skapa egna dekorationer.

Påskfjädrar Påskris Påskfjädrar
 

Påsken - en religiös högtid

Både kristna och judar firar en högtid under våren: Påsken till minne av Jesu död och uppståndelse och Pesach till minne av uttåget ur Egypten. Alla religioner har sina traditioner och för oss sammanfaller påsken med våren då hönsen åter börjar värpa och då de nya kycklingarna kläcks. Därför har vår högtid fått en sån betoning på ägg och fjädrar. Påskmaten måste innehålla ägg.  Den judiska Pesach  kallas också "det osyrade brödets högtid" eftersom man inte hann låta brödet jäsa, när man flydde ur Egypten. Därför äts idag matza, osyrat bröd, under hela högtiden.

Läs mer
Stäng
Produkter