Påskpyssel

Påskpyssel  Påskpyssel

Påsk pyssel

Påsken är rörlig i almanackan och infaller den första söndagen efter den första fullmånen efter vårdagjämningen, det vill säga någon gång mellan den 22 mars och den 25 april. En stor högtid för oss pysslare som gärna skickar påskkort, och sitter ner med barnen för kreativt påskpyssel. I vår påskkategori hittar du allt till påskpysslet bl.a. Påskmotiv på stämplar, vackra band och blommor i härliga vårfärger och givetvis påskfjädrar i olika färger! Kika gärna in i vår påskpyssel inspirations kategori.

Populära produkter

PåskpysselPåskpyssel

Påskpyssel med Barn

För de kreativa barnen är påsken en högtid som innebär massor med pyssel. Vi målar ägg, skapar härliga påskkycklingar av lera, ritar påskharar och tillverkar påskägg. Efter en lång, kall och mörk vinter så piggar dem ljusare pastelliga färgerna som hör påsken till upp tillvaron för både barn och vuxna. De allra flesta barnen tycker att det är kul att pyssla och de får samtidigt utveckla sin kreativitet, fantasi och finmotorik. Påskpyssel med barn är en perfekt aktivitet för hela familjen.

Pyssla med påskharen

Påskharen är en av påskens viktigaste symbolen och tron på påskharen som lämnar ägg fyllda med godis i trädgården har vi hämtat direkt från Tyskland och sträcker sig bak runt 100 år i tiden. Påskharen inbjuder till massor härligt pyssel, skapa en dekorativ hare av lera eller måla någon av våra påskharar i papier mache. 

Påsken - en religiös högtid

Både kristna och judar firar en högtid under våren: Påsken till minne av Jesu död och uppståndelse och Pesach till minne av uttåget ur Egypten. Alla religioner har sina traditioner och för oss sammanfaller påsken med våren då hönsen åter börjar värpa och då de nya kycklingarna kläcks. Därför har vår högtid fått en sån betoning på ägg och fjädrar. Påskmaten måste innehålla ägg. 

Den judiska Pesach  kallas också "det osyrade brödets högtid" eftersom man inte hann låta brödet jäsa, när man flydde ur Egypten. Därför äts idag matza, osyrat bröd, under hela högtiden. 

 

Pysseltips:

Inslagna ägg i valkad stickning

Ägg dekorerad med washitejp

Produkter