• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Julkulor

Julkulor Pyssel Julkulor Vita 
Den klädda julgranen är en klassisk symbol för julen, och visst är det svårt att inte känna julkänsla när granen doftar och julgranskulorna glänser. Vi är nog många som inte kan tänka oss en jul utan ett julgran med vackra julgranskulor och skimrande ljus. Oavsett om du föredrar en klassisk rund julgranskula eller moderna julhängen så kommer du att hitta årets nya handgjorda favorit här!

Populära produkter

Julkulor glas

Julkulor Julkulor Glas

Det är kul med jul, och speciellt med julkulor glas. Här finner du julkulor av glas i många vackra och roliga former. Det finns även små och stora plastkulor som är speciellt lämpliga att dekorera för barnen, då risken för att tappa julkulan och skära sig inte föreligger. Julkulorna av plast är också ofta delbara. Man kan sätta in fotografier i dem och det gör dem enklare att dekorera invändigt. Gamla julkulor sedan tidigare år med gamla gulnade fotografier kan man uppdatera med nya fina fotografier. Låt dina barn göra varsin ny glas julkula varje år under julpysslet, och se framstegen år efter år. Det är garanterat minnesvärt att plocka fram barnens egna julkulor i adventstider! Med glitterlim och dekorationer som exempelvis julklistermärken kommer man långt. Kulorna behöver givetvis inte hänga i granen, i fönstret eller under lampor fungerar precis lika bra! 

Julkula glas

I sortimentet finns det ett stort urval av julkulor tillverkade av glas. En julkula glas ger en tyngd och naturlig glans som plastkulor inte har. Det finns stora och små runda julkulor. Glaskulor med ett hål i glasets sida. Avsedda för att göra ett diorama eller för att fylla med exempelvis julgodis. En platt julkula glas är idealisk för att limma fast ett fotografi på ena sidan så man kan se bilden igenom. Man kan även spraya in lite glitterspray i kulan som ytterligare en vacker effekt. Häng upp dina julkulor i vackra julband, antingen röda satinband eller tunna guldsnören.

Glaskulor

Glaskulor alltså julkulor av glas går lika bra att använda till annat än just som julpyssel till julgranen. De går utmärkt att använda till påskpyssel och som ersättning för garnbollar eller ägg i påskriset. De går också att använda som förvaring på skrivbordet om det är en större glaskula med ett hål i dess sida. Den hade passat bra till suddgummi, gem eller gummiband. Man kan köpa stora glaskulor och plantera växter i dem. Små kaktusar kan var en bra idé. Det går också att placera små miniatyrer i dem som ett litet diorama med tema högtid. Har man stora växter hemma så kan genomskinliga glaskulor bli en fin dekoration, antingen stående nere på krukans jord eller hängande från grenar.

Vita julkulor

Vita julkulor av plast, små eller stora, är mycket användningsbart. De matchar alltid alla andra juldekorationer som redan finns eller som man kan hänga upp senare. Vitt är ju som bekant en perfekt mix av alla regnbågens färger vilket gör att den passar till alla andra färger. Svart däremot är avsaknaden av alla färger och är egentligen ingen färg. Vita julkulor av plast går lätt att måla och är perfekta till allt julpyssel. Med en julstans kan du enkelt stansa ut motiv och montera med 3D-kuddar för att skapa en häftig tredimensionell effekt på dina vita julkulor.

Svarta julkulor

Svarta plastkulor är också enkla att matcha med alla andra färger. Små svarta julkulor kan man använda till den lilla granen eller kanske som eleganta örhängen. Stora svarta julkulor har mer plats och det är populärt att klistra fast bokstäver på dem för att bilda barnens namn. Kombinera klassiska julgranskulor med flätade hjärtan eller vika stjärnor som ni själva har pysslat ihop tillsammans.

Måla julkulor

Att måla julkulor i sina egna färger är ett roligt pyssel. Julkolor av plast är ganska billiga och lättmålade. Ofta blir plastkulorna ganska repiga med tiden och då kan man istället för att slänga dem återbruka dem. Förutom att måla julkulorna så kan man spraya dem med glitter. Man kan sätta julklistermärken på dem som ett enklare pyssel. Ett lite mer avancerat och vackert jul pyssel inspiration är att hänga pärlor och / eller en tofs från botten av julkulan. Detta i kombination med övrig dekorering. Antingen får man göra ett hål eller limma fast tofsen och pärlorna. Julkulor pyssel är ett billigt och roligt jul pyssel för barn i alla åldrar. 

Delbara, tvådelade julgranskulor

Tvådelade julgranskulor, alltså delbara julkulor är öppningsbara så man inte behöver arbeta genom kulans lilla upphängningshål. Dessa kulor är alltid tillverkade av akrylplast. En kula som är delbar kan fungera som en rolig godisbehållare. Det blir även en extra fin, nästan lackad finish på kulan, om man målar den invändigt. Det går att måla en julkula av glas invändigt genom att hälla ner färg i den och hälla runt färgen. All annan invändig dekoration blir mycket enklare med en öppningsbar julgranskula.

Läs mer
Stäng
Produkter