• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Kontaktlim

Kontaktlim är ett bra val av lim när man behöver limma och få en stark fästyta omgående. Fungerar utmärkt för både täta och styva material så som spånskivor och till täta men mjukare material så som läder, plast eller gummi.

Populära produkter

Kontaktlim applicering och torktid

Applicera kontaktlim på båda ytorna som skall limmas ihop (Om inte det står annan information på just den förpackning du köpt!).

För att få bästa möjliga resultat och styrka så ska de flesta sorters kontaktlim torka en kort stund innan man med hårt tryck pressar samman ytorna. Eftersom att kontaktlim griper mycket snabbt och gör att det är svårt att justera det man ska limma, så bör man vara mycket noggrann och anpassa ytorna väl innan sammanpressning.

Torktiden för kontaktlim varierar kraftigt från lim till lim. Normal torktid är ca 1 timme och genomhärdning på ca 24 timmar, beroende på temperatur och fuktighet.

Vill du se mer av vårt stora sortiment av lim eller tejp-produkter så gå in på den blå länken.

Kontaktlim 281 från Dana lim - Ett pålitligt och säkert val!

Kontaktlim 281 från Dana lim, ett neoprenbaserat och lättflytande universal kontaktlim för limning av ej sugande kontaktytor och ger en omedelbart hög styrka i limfogen.

Kontaktlim är perfekt för användning till limning av spånskiva, träfiberskiva, metall, betong, cement, laminat, plast, filt, naturgummi, konstgummi, läder, skummaterial, glas, och mycket mer.

Limmet fungerar inte till polystyrenskum, alltså cellplast.

Ett vattenbeständigt lim som tål stora temperaturväxlingar mellan -40 °C och ända upp till +70 °C.

Casco kontaktlim

Ett kontaktlim som de flesta som använt lim känner väl igen. Med Casco kontaktlim kan man limma det mesta. Ett allroundlim som har både bra beständighet mot vatten och även klarar höga temperaturer. Limmet tål de flesta hushållskemikalier som finns på svenska marknaden.

Casco kontaktlim innehåller inte cancerframkallande toluen.

Precis som med all applicering av lim så rekommenderas att man provlimmar om möjligt för att avgöra om slutresultatet är efter förväntan. Detta moment bör speciellt utföras på målad eller lackerad yta.

Man kan belasta den limmade ytan efter 1 timme men man bör helst vänta längre för säkerhet skull.

Läs mer
Stäng
Produkter