Påskfjädrar - Till Påskpyssel

Påskfjädrar Påskfjädrar Påskfjädrar Påskfjädrar

Påskfjädrar

Påskfjädrar i vackra färger hör traditionellt påsken till. Sätt påskfjädrarna i ditt påskris eller i en vacker vårbukett. Låt dem bli stjärtfjädrar på små kycklingar i flörtkulor eller pynta dina ägg med pålimmade fjädrar. I denna kategorin hittar du naturliga påskfjädrar från bland annat pärlhöns, ankor och kalkoner men även vackra konstgjorda påskfjädrar av polyester. 

Populära produkter

Påskfjädrar i påskris

På våren vaknar naturen upp ur vintervilan. Så också fåglar och höns, som börjar lägga ägg för att kunna föda upp sina kycklingar/fågelungar under sommaren och det är därför fåglar och ägg är så starkt förknippat med påsken.

Människan har alltid levt nära fåglarna och prytt sig med dun och fjädrar från dem. Se de mäktiga fjäderprydnaderna som indianhövdingarna bar. Ett tecken på makt och visdom. Örnfjädrar ger bäraren fågels kraft och översikt. Om du hittar en fasanfjäder eller en påfågelfjäder tror jag inte du går förbi utan att plocka upp den. Fåglarnas flykt och orienteringsförmåga har alltid fascinerat oss och kanske känner jag mig lite förbunden med fågeln om jag äger en fin fjäder! 

Fjädrarna kommer från höns, strutsar, ankor, påfåglar och kalkoner. Vi har längre fjädrar som används till hårprydnader och drömfångare och fjäderdun som passar till bättre till fjäderboan eller påskriset.

Produkter