• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Gatukritor

Gatukritor Gatukritor Barn
Gatukritor för offentliga konstverk på asfalt. Låt din kreativitet bli synlig för flera i ditt bostadsområde! Barnens favorit. Bra kvalitet och snabb leverans! Välj mellan olika storlekar och färger.

Populära produkter

Gatukritor är ett vårtecken 

Ett riktigt vårtecken som många ser fram emot när snön har smält på våra trottoarer, är barnens utelek. Plötsligt vaknar kvarteret till liv med cyklande barn, skateboards, hopp på studsmattor i trädgårdar och framför allt: gatukonst med gatukritor! Att rita en hopphage, måla mönster, eller skriva sitt namn i snygga färger piggar garanterat upp asfalten. Och det bästa av allt - det går bort med vatten. Rusta upp med gatukritor inför den kommande vårsäsongen! Råkar det bli en väldigt blöt och regnig vår, kan man alltid måla inomhus med våra populära färgpennor.
 

Gatukonst med gatukritor 

Hela världen är din canvasduk när du målar med gatukritor. Men passa dig! I England är gatukonst förbjudet! Bortsett från England, har du möjlighet att måla alla vägar som bär till Rom. Det var nämligen här, i Italien, som traditionen med gatukritor uppkom. Måla med krita på sten gjorde man redan under stenåldern, men enligt historiker var det på 1600-talet som dekoration av gator blev ett vedertaget begrepp. Det var resande, religiösa sällskap som reste från ort till ort och målade heliga Madonna med gatukrita. De kallade sig Madonnari, och seden pågick i flera århundraden. Gatukonst kan också förknippas med graffiti, men till detta används ofta permanent sprayfärg från Montana.
 

Gatukritor - inte bara för barn

I USA har gatukonst med gatukritor exploderat under de senaste decennierna. Street painting, pavement art, street art, eller sidewalk art. Många namn på denna populära syssla för mängder av kreativa gatumålare. Bara i USA hålls närmare 100 festivaler per år för just gatukonst med gatukritor. Ofta målar man effektfulla 3D-motiv på både gator och husväggar. Man dansar och målar till musik och delar sina erfarenheter med konstnärer från hela världen. Ett riktigt kreativt party med andra ord. Kanske skulle du vilja anordna ett målar-party? Upptäck vårt stora sortiment av kritor.
 

Hoppa Hage regler - Gatukritor

Hoppa Hage Regler Gatukritor Barn

Något som man verkligen förknippar med gatukritor är den klassiska hopphagen. Ofta används denna lek av skolbarn som lär sig räkna, men att hoppa hage tränar även motorik och räkneord. Leken börjar med att du kastar en liten sten, först i ruta 1 i din målade hopphage. Du får inte hoppa i rutor där stenen ligger. Räkna medan du hoppar, 2, 3, 4 osv. Kanske har du målat en dubbelruta, och då får du hoppa jämfota. Annars hoppar du på ett ben. När du når den sista rutan, mål, vänder du och hoppar tillbaka samma väg. Den här gången räknar du baklänges. Plocka upp stenen på vägen tillbaka. Om stenen ligger i ruta 1 stannar du på ett ben i ruta 2, tar upp stenen och hoppar över ruta 1 och rätt in i startcirkeln. Nu ska nästa person kasta i ruta 2 och upprepa proceduren.

Vill du försäkra dig om att kritorna räcker hela sommaren, köp då vårt storpack Gatukritor Jumbo - 50 st i mixade färger. Se också vårt stora sortiment av pyssel barn, när de unga har tröttnat på att hoppa hage. Det tar på krafterna!

 

Gatukrita med hållbarhet

De flesta gatukritor som säljs i leksaksaffärer är gjorda av kalciumsulfat som inte dammar. Gatukritan är mycket hållbar och har egentligen inget bäst-före-datum. Förvara kritorna torrt, så håller du dem fräscha i flera år. Ju hårdare du trycker gatukritan mot asfalten, desto mer smulas den sönder, men desto mer färgavtryck får du. Måla lager på lager för att få starkare färg. Gatukrita är enkelt att tvätta bort och missfärgar varken kläder eller andra textilier. 

Se gärna kategorin med alla våra andra spännande kritor!

Läs mer
Stäng
Produkter