• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Bivax

 bivaxljus bivaxljus

Bivax för användning till bivaxljus eller för att blanda i sin egen ljusmassa. Vi har många olika sorters bivax för olika användningsområden. Populärt till polering av trä med sina utmärkta skyddande och vattenavvisande naturliga egenskaper. Man kan köpa bivaxplattor, pellets eller som olja och även i flertalet olika färger.

Populära produkter

Vad är Bivax?

Bivax produceras av arbetsbiet och är byggmaterialet i bisamhällets vaxkakor och vid framställning används rester från honungsproduktionen. Det är ett hårdare vax med ganska hög smältpunkt och skyddande egenskaper. Bivax är en naturligt framtagen och miljövänlig produkt och har därför inte någon negativ påverkan på hälsan eller miljön. Bivax doftar dessutom fantastiskt.

Bivaxljus

Bivaxljus är ett hantverk. Bivax är det enklaste materialet att göra ljus av. Rulla en bivaxplatta runt en veke, och vips så har du ett ljus. Man kan sätta ett litet bi med nål eller binda en rosett runt ljuset för att hindra att rullen öppnar upp sig och det är en vacker, matchande dekoration. Perfekt för det enkla barnpysslet.
Bivaxljus doftar mycket gott, och brinner med en vacker lugn låga. Ljus gjorda av bivaxplattor brinner också längre än ljus av paraffin och stearin. Du kan skapa rulljus men även gjuta och stöpa med bivax. 

Bivax - Bivaxsalva till hudvård och sårläkning

Bivax är en superprodukt som kan användas till en mängd olika saker. Bivax har naturligt antibiotiska och terapeutiska egenskaper som gör att det är mycket bra att använda till läppbalsam, mjukgörande hudsalvor, sårsalvor eller varför inte som tassalva till hunden. Bivaxet absorberas inte av huden såsom många andra produkter utan lägger sig över som en skyddande hinna. En bivaxsalva fungerar även mycket bra mot klåda såsom eksem och insektsbett.

Tips! Skapa en egen mjukgörande bivax läppbalsam med 30% bivax och 70% ätbar olja.

Bivax - Till kläder och sömnad

Bivax är ett fantastiskt hjälpmedel vid handsömnad. För att vaxa ditt garn eller din tråd så behöver du endast dra tråden ett par gånger mot bivaxet. Bivaxet gör tråden mer hållbar, och lättare att trä igenom en nål. Tänk på att en vaxad tråd kan bli mörkare och ljuset kommer att reflekteras annorlunda på den. Har du problem med blixtlåset på ett favoritplagg? Om blixtlåset är trögt kan du stryka på lite bivax på blixtlåset så kommer låset att glida smidigare. Bivax är vattenresistent och kan även användas till att smörja in ett par gamla skor som läcker vatten.

Bivax trä & bivax till möbler

Bivax har används för att smörja trämöbler och trägolv i flera hundra år och det görs fortfarande än idag. Bivaxet ger träet en vacker lyster, täpper igen håligheter på ytan och ger en vattentät finish. När bivax används till möbler kan det med fördel blandas med en vegetabilisk olja som tränger ner i träet och vårdar det på djupet. Eftersom bivax är en naturlig produkt utan negativ påverkan på hälsan kan det även användas för att smörja köksredskap, skärbrädor och andra matlagningsredskap av trä.

Tips! Skapa egen träpolish med 20% bivax och 80% vegetabilisk olja

Bivax användning?

Bivax är som vi tidigare beskrivit en mångsidig produkt som ovanpå allt dessutom är schysst mot miljön och kan användas till otroligt många olika användningsområden. Det passar därför perfekt till pysslaren, hemmafixaren, Gör-det-självaren, diy och till barnpysslet. Förutom ovannämnda användningsområden passar bivax även bra till att skapa egna kritor, för att skydda och förvara mat, till skägg och hårvård, städning, pyssel och mycket, mycket mer. Är du på jakt efter andra produkter till ljustillverkning? Här hittar du Ljus tillbehör.

Köpa Bivax

Är du ute efter att köpa bivax hittar du flera olika alternativ i den här kategorin. Vi erbjuder bivaxplattor, bivax flingor, bivaxolja, bivax pellets, svenskt bivax och mycket annat. Vi kommer inom kort att fylla på den här kategorin med massa roliga nyheter. Håll utkik! Köp billig bivax hos Kristinas Scrapbooking.

Läs mer
Stäng
Produkter