• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Aluminiumtråd

Aluminiumtråd Aluminiumtråd
Aluminiumtråd kan användas till bland annat spiralarmband eller allmänt inom pyssel och hobby. Dekorera med pärlor efter eget tycke och smak, avsluta med att limma fast en större pärla i ändarna. Gör luffarslöjd. Aluminiumtråd - En väldigt användbar tråd för pyssel och hobby.

Populära produkter

Aluminiumtråd lite snabb fakta

Aluminium är en lättmetall och är avsevärt mjukare och mer lätthanterligt än ståltråd. Aluminium väger även mindre än ståltråd och är enkelt att forma och böja för hand. Aluminium kan ärga, men rostar inte i egentlig mening. Färgen på aluminium är matt-silver till grå precis som de flesta aluminiumtrådar.

Aluminiumtråd till luffarslöjd - Hållfasthet

För dekorativa ändamål är aluminiumtråd en bra ersättning för ståltråd. Det man däremot bör tänka på är att hållfastheten i aluminiumtråd är betydligt sämre än hållfastheten i ståltråd. Gör man till exempel klädhängare kräver det en mycket tjockare tråd om plagget är tyngre än till exempel ett linne. Till ljuskronan eller till ljusstakar kan det rent av bli en farlig ersättning om du rakt av använder aluminiumtråd med samma tjocklek som hårdare tråd. Olika metaller har olika mjukhet. Stål är hårdare än zink och zink är hårdare än aluminium. Med detta sagt så går det alltid att använda grövre tråd eller att fläta tråden för att få önskad hållbarhet.

Läs mer
Stäng
Produkter