• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Mässingstråd

Mässing kallas fattigmansguld, men kanske framför allt förr i tiden. Detta beroende på dess guldgula vackra färg. En korrosionsbeständig metallegering, bra till att vira och laga diverse saker i hemmet. Böjbar och håller sig på plats utan att vira upp sig.

Pyssel med mässingstråd

Traditionellt används mässingstråd för lagningsarbeten på grund av dess hållbarhet i liten diameter, korrosionsbeständighet och formbarhet.

Det är en populär tråd att använda till fastsättning av prismor i ljuskronor. Fungerar bra till smyckestillverkning för upphängning av smådelar.

Rent allmänt är mässingstråd ofta det perfekta valet för alla pysselprojekt där man vill ha en tunn tråd som ej snurrar upp sig, och som inte syns för mycket, men med god hållbarhet.

Mässingstråd elektronik

Mässingstråd är elektriskt ledande vilket gör mässing till ett perfekt material för de flesta elektroniska komponenter. Mässing används mycket till kablar då dess korrosionsbeständighet och hållfasthet är bra. Mässing väger förhållandevis lite och det går att göra tråd i mycket liten diameter som ger en böjlig och formbar tråd som håller bra. 

Mässing fakta

Mässing är en legering med en blandning av framförallt och traditionsenligt, koppar och zink. För speciella ändamål kan andra ämnen blandas in.

Man kan se om det är mycket, eller lite koppar i mässing, på färgen. Färgen går från nästan vit, till guldbrun, till kopparens röda färg.

Blandningen på den vanligaste mässingstråden brukar ligga på ett innehåll av ca 37 procent zink och 63 procent koppar.

Det går att löda, svarva och svetsa i mässing. Det är svårt att svetsa i mässing men det är ganska enkelt att löda.

Mässing har en låg smältpunkt på endast ca 920 grader. Temperaturen är beroende på legeringens metallinnehåll.

På grund av den relativt låga smältpunkten går det att smälta mässing även i hemmamiljö med rätt utrustning. Mässing är formbar och har hög korrosionsbeständighet.

Läs mer
Stäng
Produkter