• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Jul Pyssel Inspiration

Jul Pyssel Inspiration Jul Pyssel Inspiration Snögubbe
Det närmar sig jul, och visst ser vi fram emot att slå oss ner vid pysselbordet med nära och kära för att tillsammans skapa kreativa juldekorationer, julklappar och julkort. För att hjälpa dig på traven, har vi skapat denna kategori med härlig julinspiration! Upptäck vårt breda sortiment av material för nissebus och nissedörr. Gör en egen julkrans till dörren, eller paketkalender till barn. Med julstämning och lite fantasi är allt möjligt!

Jul pyssel barn

Vill du ha tips på jul pyssel med barn? I denna kategori finner du en mängd olika idéer på vad du kan pyssla med tillsammans med dina barn inför julen. Klassiska pyssel med julpapper, färgglada tomtar av toarullar, glasspinnar som målas och limmas i olika former och roliga pyssel med kottar, trådrullar och naturmaterial. Julpysslet skapar en stämningsfull stund tillsammans med ditt barn, och utökar ditt barns kreativitet och förmåga till problemlösning. Hur får man fast flörtkulorna i höjd till snögubben? Hur ska man limma piprensare för att det ska hålla? Vad kan man dekorera renen Rudolf med? Frågor och ställningstagande, olika val och tillvägagångssätt som får ditt barn att tänka till, samtidigt som skapandet med händerna förbättrar motorik och fingertoppskänsla. Bland dagens barn och unga, som lätt fastnar vid en datorskärm, mobiltelefon eller surfplatta, är det extra viktigt att knyta an till hederligt hantverk och kreativt skapande. Ofta ger det även vuxna en känsla av avkoppling, och när ditt barn har tröttnat på limpistoler, hobbyfärg och pyssel, kan du förhoppningsvis sitta kvar en stund och göra något alldeles eget.

Jul pyssel tips barn Jul pyssel barn glasspinnar
Tips på julpyssel: snögubbar av frigolitkulor, figurer av glasspinnar.

Jultomte Pyssel

Jultomten är en given, traditionell och återkommande figur inom det mesta som hör julen till. Jultomte pyssel är ett klassiskt tema för all hantverk, så som julgranspynt, juldekoration i fönster, julprydnader, decoupage, virkning och stickning med julmotiv och mycket mer. Framför allt är han ofta i centrum på våra handgjorda julkort och ger oss ett kärt återseende varje år genom sin underbara närvaro. Denna tjocka, goa gubbe, lite mystisk och hemlighetsfull, nästan som en magisk trollkarl. Vad vore julen utan jultomten?

Jultomte pyssel barn

Alla har vi väl varit där någon gång i livet. Toarullen som ska förvandlas till en kyckling runt påsk, ett spöke vid halloween, en lucia med ljus i håret, snögubben eller renen Rudolf runt jul. Toarullen har en stor roll inom pyssel för barn, oavsett vilken högtid vi befinner oss i. Vill du inte använda begagnade toarullar, finns nu möjlighet att köpa färdiga papprör av återvunnen kartong som motsvarar samma storlek. De är dessutom lite kraftigare och tåligare mot stötar och förvaring. Jultomte pyssel med barn brukar vara ett ganska enkelt och säkert alternativ när ni ska julpyssla framåt advent. Toarullen målas röd med täckande hobbyfärg, förutom där ansiktet ska vara. Tomteluvan görs i röd kartong och snurras ihop som en strut. Skägget gör du av vit foam clay-lera och den röda näsan av silk clay-lera. Ett par rullögon limmas fast i ansiktet och runt midjan på jultomten sätter du fast ett bälte av brun piprensare, samt ett spänne av guldfärgad piprensare. Jultomte pyssel barn är ett kreativt pysseltips som går att variera i det oändliga, och vill du inte kladda med målarfärg kan toarullen kläs i rött filttyg istället.

Jultomte pyssel barn Jul pyssel Barn Jultomte Jul pyssel Barn Toarulle
Tips på julpyssel: Tomtar av toalettrullar

Pyssel Tomte

En annan variant av tomte pyssel är att klä en pappstrut med pappersmassa, så kallad pulp. Blanda pappersmassa och vatten och knåda ordentligt tills du får en deg som går att trycka fast runt käglan. Med en blomsterpinne eller grillpinne gör du struktur i den våta pappersmassan där skägget ska vara. Innan du målar din pyssel tomte med Plus Color Hobbyfärg, ska du låta den torka i 1-3 dygn beroende på hur tjockt lager du har. Det kräver lite tålamod, men resultatet blir så snyggt! Rustika, gammaldags tomtar med röda näsor och ett stort, vitt skägg, precis som det ska vara. Detta pyssel passar lika bra till barn som till vuxna, och kropparna går att variera med olika storlekar på käglan.

Pyssel Jultomte Jultomte Pyssel
Tips på julpyssel: Rustika tomtar med pappersmassa
 

Pyssel till jul

När börjar man känna att julstämningen infinner sig? Är det vid första lucköppningen? Vid lucia? När första ljuset i adventsljusstaken brinner eller när man sätter sig vid pysselbordet för att låta kreativiteten flöda? Är det när julmusiken spelas från radion och du känner doften av glögg och pepparkaka från köket? Du ser alla gröna och röda julpyssel papper vid bordet som snart ska förvandlas till tomtar, snögubbar och julkort. Stanna upp i julstressen, få lite återhämtning och känn lugnet infinna sig när du skapar med händerna. Stäng av alla tankar på jobb, planering, inköp, sysslor och måsten som julen för med sig. Bara lite pyssel till jul. En stund för egentid, eller kanske kvalitetstid med familjen. Du väljer själv hur du vill pyssla, och oavsett hur resultatet blir, kommer själva vägen dit vara värd det.

Jul pyssel inspiration

Även om du inte är en storpysslare som påbörjar julkortstillverkningen i juli varje sommar, så finns det många glada hemmapysslare som inte kan hålla sig borta från jul pyssel och allt som hör till. Jul pysslandet kommer ofta lite smygande. Det börjar lite lätt med ett julklistermärke på kuverten med dina köpta julkort från mataffären. Snyggt. Proffsigt. En kväll packar du upp adventsljusstaken, som ser lite sliten ut. Plötsligt har du köpt mossa, små röda dekorationssvampar och en liten tomte i polyresin. Vips, så har ljusstaken fått nytt liv. De röda julgranskulorna med sidenband som brukar hänga i köksgardinen har blivit solblekta, trots att december är så mörk, och den röda metalliska färgen är avskavd på några områden. Kanske skulle du måla egna julkulor? Innan du vet ordet av, har du blivit drabbad av jul pyssel inspiration. Det finns ingen hejd. Snart spraymålas kottar med glittrande silverfärg, tomtar tillverkas på löpande band medan färgglada girlanger placeras ut i vardagsrummet och trängs med julgransglitter runt varenda dörrkarm. Kulörta lampor på fönsterbrädan blinkar i takt till Spotifys jullåtar som strömmar ur högtalarna och doften av apelsin och nejlika blandas med kanel och pepparkaka från julbaket. Jul pyssel inspiration har fullkomligt exploderat och du räknar dagarna till julafton med din egenhändigt tillverkade paketkalender från Kristinas Scrapbooking. Glädjen är enorm och du stortrivs.

Jul pyssel papper

Det finns ingen begränsning på fantasin när det kommer till papper för jul pyssel! Det går trender genom allt, likaså jul pyssel. Vissa år är julfärgerna isande blå och vita, för att sedan ändras till klassiska färger i rött och grönt. Många scrapbookare som tillverkar egna julkort har ofta ett nytt tema varje år. En del gör likadana julkort på löpande band, medan andra jobbar på frihand och gör julkorten unika. Julkort pyssel har ofta en stomme av dubbelvikt kort som grund, och dekoreras sedan med mönstrade julpapper och juldekorationer DIY. Varje år släpper papperstillverkarna runtom i världen nya kollektioner med julmotiv, och ofta har man en speciell favorittillverkare. Maja Designs klassiska julkollektioner är en favorit hos många, och är ofta startskottet för årets julkortstillverkning när julkollektionen släpps i oktober. Förutom julkort finns en mängd andra pyssel till julen. Du kan till exempel göra egna julgransdekorationer genom att klippa ut figurer och julmotiv i kartong, och dekorera efter egen fantasi. Strutar, flätade hjärtan och vika stjärnor är också ett populärt pyssel som funnits länge. 

Jul Pyssel Papper Jul Pyssel Papper
Tips på julpyssel med papper: pappfigurer till julgranen.

Snögubbar pyssel

Pyssla ihop en rolig bård med snögubbar på rad. Söta snögubbar i vit kartong, dekorerade med silk clay lera. Se beskrivning och skriv ut mallen: Julpyssel Snögubbar på rad. Denna jul pyssel idé går att variera, bården kan göras längre och i annan storlek. Till påsk kan snögubbarna bytas ut till påskägg eller harar, och till halloween passar det perfekt med pumpor eller fladdermöss på rad.

Pyssel till jul snögubbar Pyssel till jul
T
ips på julpyssel med papper: Snögubbar på rad 

 

Vill du komma tillbaka till huvudkategorin pyssel?

Denna julpyssel kategori kommer att fyllas på kontinuerligt, ju längre det lider mot jul. Besök den ofta för att inte missa något! Vad sägs om kreativ julklappsinslagning med våra senaste julklappspapper och tags? Eller jullyktor, ljusstakar och kransar med ljus? För att inte tala om handgjorda julkort, adventskalendrar och julgransdekorationer!

Läs mer
Stäng
Produkter