• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Vaxkritor

Klassiska vaxkritor i olika storlekar med mixade färger. Giotto be-bé för de yngsta, lämpliga från 2 år. Obrytbara och giftfria. Vaxkritor är en av våra mest använda kritor idag, och passar de flesta ändamål.

Populära produkter

Vaxkritor barn

Giotto be-bè vaxkrita, spännande vaxkritor för de yngsta med en rolig form och lättanvänt grepp. Rekommenderas från 2 år. Färgen är lätt att torka bort om det skulle hamna utanför teckningen, och kladdar inte i handen som många andra kritor gör. En annan fördel är att kritorna inte bryts om de faller till marken, eller om den lilla konstnären trycker för hårt mot underlaget. Kritorna ger bra färg i klara, starka nyanser. PVC-fria, dermatologiskt testade, och uppfyller kraven för giftfri förskola. Ett smart val av medvetna föräldrar som ska köpa kritor.

 

Färga med vaxkritor

Ljustillverkning med kritor

Förutom att måla tavlor och teckningar med färgstarka vaxkritor, finns många andra användningsområden. T.ex. att färga paraffin vid ljustillverkning! Men tänk på att kritorna ska vara giftfria och fria från PVC. Det är heller inte önskvärt att färga 100% stearin med vaxkritor. Eftersom stearin är att betrakta som en syra, ''äter'' den färgen, och är olämplig att färga in. Därför är paraffin ett bättre alternativ. 
 

Gör lera av gamla kritor

Ett annat roligt användningsområde är att göra leklera av dina gamla stumpar av vaxkrita. På internet kan man finna många olika recept för just hemmagjord lera med kritor. Grunden består av vetemjöl, majsstärkelse, salt och vatten. Ungefär som klassisk trolldeg. Ingredienserna hettas upp i kastrull på spisen och arbetas till en jämn deg. Oerhört roligt och dessutom klimatsmart och ekonomiskt. Här nedan visas en av många YouTube-filmer om hur du går till väga:

 

 

Läs mer
Stäng
Produkter