• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt

Ljusglas

Ljusglas finns i olika varianter, speciellt anpassade för användning med värmeljus eller för gjutning av egna ljus direkt i burken. Det finns alternativ med trälock och glasburkar med metallock, som båda är utmärkta för ljusgjutning.

Populära produkter

Sojavax och paraffin i glasburk

Ett populärt alternativ är att skapa en egen blandning av sojavax och paraffin. Denna kombination ger ljusen en jämnare struktur, och minskar risken för håligheter som kan uppstå med enbart sojavax eller rapsvax. Det finns lika många metoder för att skapa ljus i ljusglas som det finns ljusmakare.

Välja veke till ljusglas

Att välja rätt veke, anpassad till ljusglasets bredd och avpassad efter mängden doftolja och ljusfärg, är viktigt för att uppnå en jämn och fin låga som inte producerar svampar på veken eller orsakar sotning. Det är också möjligt att tillverka ljus i ljusglas av stearin, men det kan vara svårare att uppnå ett perfekt resultat. I stearinljus underlättar tillsatsen av paraffin både valet av veke och ger möjligheten att färga ljuset samt tillsätta doftolja.

Ljustillverkning med bivax i glasburk

Bivax är ett naturligt material som doftar mycket gott. Valet av veke för bivaxljus är relativt begränsat, men eftersom man oftast inte använder doftolja eller ljusfärg blir processen att skapa det perfekta bivaxljuset något mindre komplex.

Läs mer
Stäng
Produkter