Mosaikstenar

Mosaikstenar pyssel Mosaiksten Tavla
Mosaikstenar av resin, akryl eller äkta sten. Äkta mosaikstenar är oftast små målade stena som används som mosaik. De kan också vara platta stenar men dessa är i regel ovanligare.

Populära produkter

Stenmosaik perfekt till miniatyrer

Gör din egen fairy garden eller miniatyrträdgård. Gör små grusgångar med mosaiksten eller pryd rabatter med kantsten. Vårt sortiment varierar så om du inte finner de mosaik sten du vill här kan du istället passa på att titta i vår kategori Sten sand miniatyr. Minimosaik är användbart som komplement till all annan mosaik.

Mosaik hobby eller mosaik pyssel

Att lägga mosaik på bord är kanske ett av de roligaste återbruk man kan göra. Man kan i princip ta vilket bord som helst och lägga på mosaikfiller och sedan pryda det med mosaik. Det svåraste, men även det roligaste, är att komma på vilket mönster man vill ha och att sedan lägga detta mönster som ett pussel. Tråkiga askar och boxar kan få nytt utseende med ett läckert mosaikmönster med minimosaik. Det finns filmer på Youtube som visar mängder av fantastiska och inspirerande idéer på mosaik pyssel. 

Mosaik Hobby Mosaik Pyssel

Stenmosaik historia

De äldsta mosaikerna av sten är cirka 5000 år gamla. Forskarna tror att mosaik skapats av alla kulturer men med lite olika material och utveckling. Själva ordet mosaik kommer från grekiska och betyder på ett ungefär "Hörande till muserna". Det är en anspelning på de 9 grekiska gudinnorna eller muserna som var en slags skyddshelgon för skalder, konstnärer och filosofer. Nu för tiden används mosaik mest som väggbeklädnad på toaletter eller offentliga lokaler. Ofta med maskintillverkade mönster.

Produkter