Påskfjädrar

   

Påskfjädrar

Påskfjädrar i vackra färger hör traditionellt påsken till. Sätt dem i ditt påskris eller vårbukett. Låt dem bli stjärtfjädrar på små kycklingar i flörtkulor eller pynta dina ägg med pålimmade fjädrar. 

Påsken fåglarnas högtid

På våren vaknar naturen upp ur vintervilan. Så också fåglar och höns, som börjar lägga ägg för att kunna föda upp sina kycklingar/fågelungar under sommaren.

Människan har alltid levt nära fåglarna och prytt sig med dun och fjädrar från dem. Se de mäktiga fjäderprydnaderna som indianhövdingarna bar. Ett tecken på makt och visdom. Örnfjädrar ger bäraren fågels kraft och översikt. Om du hittar en fasanfjäder eller en påfågelfjäder tror jag inte du går förbi utan att plocka upp den. Fåglarnas flykt och orienteringsförmåga har alltid fascinerat oss och kanske känner jag mig lite förbunden med fågeln om jag äger en fin fjäder! 

Naturliga fjädrar från bl a pärlhöns är vackra i drömfångare eller som håraccessoir.

Fjädrarna kommer från höns, anka och kalkoner och delas in i indianfjädrar som är längre och används också till hårprydnader och drömfångare och dun som passar till fjäderboa eller påskris.

Produkter