Påskdekorationer

   

Påskdekorationer

Här hittar du färdiga dekorationer i trä eller kartongdekorationer att måla själv. Du kan till och med måla godisäggen själv med hjälp av påskschabloner, sprayfärg eller tuschpennor! Vi har samlat ihop två set med korttillbehör så att du kan göra roliga påskkort och vet att du får alla tillbehör samlade. Välkända för alla scrappare, Mixed Media fans och DIY lovers! Här i påskfärger med matchande minipärlor och glitterpulver! Fäst med minibrads! Glitterlim som är lätt att applicera på t ex blommor, band, kort, album, påskdekorationer, ägg mm. Ger ett vackert skimmer när det torkat.

Påsken - en religiös högtid

Både kristna och judar firar en högtid under våren: Påsken till minne av Jesu död och uppståndelse och Pesach till minne av uttåget ur Egypten. Alla religioner har sina traditioner och för oss sammanfaller påsken med våren då hönsen åter börjar värpa och då de nya kycklingarna kläcks. Därför har vår högtid fått en sån betoning på ägg och fjädrar. Påskmaten måste innehålla ägg. 

Den judiska Pesach  kallas också "det osyrade brödets högtid" eftersom man inte hann låta brödet jäsa, när man flydde ur Egypten. Därför äts idag matza, osyrat bröd, under hela högtiden.

Påskharen

Tron på påskharen som lämnar ägg i trädgården kommer från Tyskland och är av sent datum. i lite mer än 100 år har man haft traditioner runt påskharen som liksom jultomten kommer med godis och leksaker till barnen! 

Stickers, Brads, bokmärken, träfigurer, Rhinestones, paljetter, fjädrar

Alla dessa utsmyckningar kan du använda på dina kort eller påskprydnader. Harar, ägg, höns, kycklingar, fåglar, blommor, blad, fjädrar alla underbara vår och påskattribut som bara väntar på att få användas i påskförberedelserna. I takt med att solen ökar så ökar också vår inspiration att fira den underbara tid som våren är.

Fågelattribut

Gläd dina småfåglar med fågelmatare utomhus eller gläd dig själv med papier maché figurer att decoupera eller måla och utsmycka med fjädrar, rhinestones eller paljetter och sätt i ditt påskris.

Band, swirls och enfärgade satinband i påskton, organza i metervara

Du kan göra härliga rosetter och utsmyckningar på dina blomsterarrangemang , presenter eller håruppsättningar. Se instruktionsfilmen under organzatyg på rulle hur du gör en underbar hårprydnad i vårton!

Organzamaterialets fluffighet och genomskinlighet gör det ju också utmärkt till gardiner och som bordsdekoration. Sätt dina påskprydnader i ett gult hav av oraganza! Matcha dina blommor i vår buketten !

Produkter