Schabloner för Pyssel och Mixed Media

   
Schabloner, stenciler och mallar för pyssel, scrapbooking och mixed media. Heter på engelska mask eller template, vilket är en slags mall att följa med penna eller pensel. Man kan också dutta färg över schablonen med en svamp, för att få mönstret applicerat på papper, tyg, kartong m.m. Arket är tunt, mjukt och böjligt. Du kan måla med t.ex. akrylfärg, spraya med glimmer mist, gnugga med distress ink och andra stämpeldynor, samt pennor. För att få en upphöjd relief, använd t.ex. gesso eller Modeling Paste.

Populära produkter

Att maska med stencil inom heminredning

Schabloner är bra att använda när du vill dekorera en tapet. Ett enkelt sätt att få nytt liv i ett rum är att måla över gammal tapet och sedan dekorera den med hjälp av en schablon och färg. Att använda Schabloner ses oftast som pyssel men är även ett utmärkt komplement till all slags heminredning och möbler. Förutom att dekorera väggar och möbler med dem kan man även göra kakeldekor i köket eller i badrummet.
Stora stickers eller vinyler, väggtexter på ett barnrums väggar är populärt men ganska dyrt. Ett billigt alternativ, dock inte gratis, är att köpa schabloner online och använda färg. Vanligt är djurschabloner eller med siffor bokstäver eller alfabetet. Vackra schablonhjärtan eller stjärnor förhöjer även det.
När man dekorerar möbler är det viktigt att använda rätt färg och underarbete. Det går dock oftast utmärkt att använda färg direkt på de flesta material så länge man använder akrylfärg eller hobbyfärg. Vill man avancera ytterligare kan man lacka ytan efter att den torkat men det gör det svårare att dekorera om möbeln i framtiden. Då måste oftast lacken slipas bort innan man kan få färgen att fästa tillräckligt. Det håller dock bättre vid avtorkning eller i fuktigare miljöer så som badrum.

Störst sortiment i Sverige på schabloner

Vi på Kristinas Scrapbooking erbjuder ett av de största sortimenten av schabloner som finns i hela Sverige och troligen norden. Mängder av billiga schabloner från kända tillverkare som exempelvis Prima Marketing, vars designer ofta innehåller vackra blomsterschabloner, bakgrundsschabloner och shabby chic-varianter Ofta med gammaldags, romantiskt tema. Primas schabloner är väldigt förekommande inom mixed media, korttillverkning och scrapbooking. Tillverkaren Tim Holtz i samarbete med Ranger har en rustik, steam punk stil på sina, men tillverkar också designer som schabloner med ränder, rutor, ringar, kryss, prickar och bakgrunder. My Favorite Things  har lite enklare allternativ, barnmotiv, gärna med moln, stjärnor, hjärtan och naturmotiv, som är perfekta schabloner till barnrummet. Viva Decor har härliga bårder med blommor, schablonalfabet och romantiska texter.

Akrylfärg ett bra färgval till schabloner

Vanlig hobbyfärg / akrylfärg är ett enkelt, giftfritt och billigt alternativ till dyrare silikatfärger från färghandlaren. Alla våra färger hittar du i vår färgkategori. Vanliga verktyg att använda med schablonerna är olika svampar, duttar eller penslar. Beroende på vilket verktyg du använder blir det visuella resultatet annorlunda. Man får prova sig fram!  En klisterschablon eller flexschablon är bra till runda föremål eller där du vill att färgen ska ha skarpa kanter. Dock är de ofta mycket svårare att använda mer än en gång. Speciellt om färgen torkat fast innan du tar bort schablonen. Du kan använda flexschabloner på papper, glas, trä, porslin m.m. Dessa schabloner är självhäftande stencilschabloner i folie. Favoriten för skarpa kanter och jämna professionella schablonmotiv är sprayfärg. Vi erbjuder bra och mycket billig sprayärg från bland annat tillverkaren Montana. All Kristinas Scrapbookings sprayfärg finner du i kategorin Sprayfärg.

Schabloner för högtider och text- alfabetsschabloner

Istället för att använda självhäftande stickers kan man använda schabloner med bokstäver. En schablon använder man ju om och om igen vilket är en fördel när man ska skriva meningar med samma bokstav flertalet gånger. Ovanför sängen i sovrummet finns är det många som gör en väggdekoration med text i mitten och dekorationer runt så som blommor och blad. De flesta sorters motiv man kan tänka sig finns att köpa schablon. En gammal klassiker är en kompassros schablon. Åtminstone i skrivande stund finns denna schablon att tillgå i webshopen. Det finns ett aldrig sinande sortiment av schabloner att tillgå. Vi försöker att alltid ha de senaste schablonerna men även alla äldre klassiker så som bakgrunder, vingar, visdomsord, rosor, blommor, blad, stjärnor och hjärtan i sortimentet. För högtider finns det ofta specifika schabloner. Halloween- påsks- och julschabloner.

Vackra motiv på tyg och textil med schablon

När man använder en schablon till tyg är det viktigaste att tänka på vilken färg som används. Här i vår kategori Textilfärg kan du finna prisvärda textilfärger. Behöver du inspiration till pyssel med stencil finns det gratis på www.kristinasscrapbookingblogg.se Dessvärre finns det inte så mycket inredningstips ännu. Men du lär dig tanken hur man använder schablonerna i alla fall.

Schabloner med Mixed media och scrapbooking

Vi får heller inte glömma mixed media, där man ofta använder en schablon med mindre motiv till att dekorera alster. Även inom scrapbooking används gärna de till korttillverkning och albumlayouter. En stencil kan ge intrycket av att det är handmålat, vilket kan vara mycket fint. Romantiska, äldre motiv med shabby chic design kan dekorera loppisfynd och ge nytt liv i bänkar, kistor, skåp, stolar och byråar.

Schablonpenslar

Använd våra skumgummipenslar med mjuk kudde att dutta på färgen i schablonen eller mallen! Mjukt rundade och i olika storlekar.

Pysseltips med stenciler:

Julklappsinslagning med stencil i kvist och naturfärger

Produkter