Limpistol & Limstänger Smältlim

Smältlim i limstänger fäster på det mesta med hjälp av en limpistol. Används där man snabbt och enkelt och med bra hållfasthet behöver limma. Smältlim till limpistoler är genomskinligt och går oftast att pilla bort utan att skada det som är limmat. Ett ganska lättanvänt allternativ till de lite större barnen. 

Limpistol högtemperatur och lågtemperatur

Limpistoler benäms ofta som lågtemperatur eller högtemperatur. Om inget annat står i produktbeskrivningen så fungerar alla lim med båda pistolerna. En lågtemperaturs limpistol är avsedd främst för barn så att de inte ska bränna sig. Det gör att limmer rinner saktare och stelnar fortare. Det är även enklare att göra precisionsarbeten med en lågtemperaturslimpistol.
En fördel med högtemperaturslimpisoler är att limmet oftast fäster bättre.

Limstänger i olika tjocklek, längd och färg

Limstängernas tjocklek kan variera men de 2 vanligaste tjocklekarna är 7 mm och 11 mm. En limpistol som har 11 mm limstång ger oftast ett större flöde av lim och det brukar vara billigare med 11 mm limstänger. Speciellt när de ligger i storpack. Ska man limma mycket kan det vara praktiskt med de extra långa och tjocka stängerna. Annars är det ingen skillnad på limmer i sig. Limstänger i olika färger används oftast till pyssel, DIY och hobby som dekoration. Ofärgade limstänger blir genomskinliga när limmet torkat.

Produkter