Modelleringsverktyg - Lack

Att ha rätt verktyg är alltid grundläggande för en kreatör! Hos oss hittar du allt för att forma och bearbeta olika typer av lera. Förutom alla olika modelleringsverktyg så som miretter, kavlar, modelleringsspruta och silikonpenslar så finns här även lack och vax till lera.

Populära produkter

Kavalett

Kavalett, ett slags snurrande staffli eller stödbord. Det går utmärkt att arbeta med lera eller annat direkt på en kavalett, då den är stabil och tung vilket gör den stadig. Kristinas scrapbookings kavaletter är tillverkade av stål och kommer med lackerad fot. De går även att använda som display för utställning eller annan presentation. Kavaletter används oftast för att skapa ett smidigt och rörligt arbetsbord. Vill man få extra stabilitet så går det även att borra hål i dess fot och skruva fast kavaletten direkt på sitt arbetsbord. Ca 20 kilo är max vikt som man kan ställa på våra kavaletter.

Kavalett keramik

När man arbetar med kavalett keramik så hjälper de tydliga stödlinjerna, skårorna, till att centrera arbetet. En bra kavalett är ett av de grundläggande verktygen som även används till annan modellering. Vi erbjuder alltid ett urval av populära och prisvärda bordskavaletter av bra kvalitet.

Miretter

En mirett används till att holka ur föremål av lera och till att skapa mönster. Antingen skrapar man, trycker man eller drar man men miretten i leran. Det finns många olika miretter med olika form. Vilken som passar får man prova fram själv, förslagsvis på en klump med test-lera. Alla dessa verktyg fungerar bra till lera, vax, och keramik.

Lera verktyg

Modelleringsverktyg till lera är exempelvis miretter, kavel, modelleringspinne, svamp, syl, skrapa och modelleringsspruta. Lera verktyg går utmärkt att använda till alla mjuka material som man skulpterar i. Exempelvis keramik, lera och vax.

Lack till lera

Det finns många olika sorters lack till lera. De flesta större leverantörer så som Fimo och Cernit har tagit fram egen lack till lera. Deras lack fungerar på de flesta andra leror men då de inte är specifikt framtagna för dem så bör man testa på just den sortens lera man använder innan skulptering. Det finns ingen garanti för att det kommer att bli ett bra slutresultat.

Produkter