Mulberryrosor - Mulberryblommor - Äkta mulberryrosor

Äkta handgjorda mulberryrosor

En äkta handgjord mulberryros kan man enkelt känna igen på dess vackra, oregelbundna yta som inte alls liknar vanligt papper. Många blandar ihop billiga maskintillverkade pappersrosor med mulberryrosor. Varje mulberry blomma är handtillverkad och färgad för hand. En lång process som verkligen visar sig i det fantastiska slutresultatet av en äkta mulberry ros.

Mulberryrosor i 10 eller 5 pack

Titta noggrant i texten efter vilket antal mulberryblommorna säljs i. Vid större diameter säljs oftast mulberryblommor i 5 pack.

Mulberry blommor är tillverkade av mulberrypapper

Mulberrypapper är en form av handgjort papper. Mulberrypapper görs från mullbärsträd och det har långa fibrer som bidrar till att ge pappret dess distinkta utseende. Dessa fibrer ger också mulberrypapper en fin lite fransig kant när det rivs och en väldigt attraktiv finish. Mulberrypapper har en fin struktur och finns i en mängd olika vikter. Eftersom mulberrypapper är handgjort är inga papper någonsin riktigt likadana. Alltså är ingen mulberryros någonsin den andra lik. 

Mulberry - mullbärsträdet - Silkesmaskarnas favoritföda!

Förutom att mulberry används till mulberryrosor så är bladen från trädet även vad silkesmaskar äter. Silkesmaskar spinner en kokong av en flera kilometer lång, tunn silkestråd. Denna tråd används till äkta silke.

Produkter