Skärmaskiner, Giljotiner & Skärblad

Flertalet olika skärmaskiner från Fiskars, Dhale, Cricut, Ek Success, samt passande skärblad. De största skärmaskinerna passar till 12 tums cardstock. Ett måste för all scrapbooking och korttillverkning.

Skärmaskin för hobby och pyssel

Hos oss hittar du skärmaskiner för hobby och proffessionellt bruk till papper, vinyler, chipboard med mera, oavsett om du skär större mängder eller mindre så kommer du att hitta du något som passar för dina behov.

Det är mycket du behöver tänka på när du väljer en pappers skärmaskin. Till exempel vilka material du vill skära i, hur mycket du vill kunna skära åt gången, om du även vill kunna använda din skärmaskin till bigning osv. Nedan hittar du en kortare beskrivning på hur de skiljer sig åt: 

Giljotin för papper

En pappers giljotin är perfekt till dig som oftast kapar större volymer och tjockare material. Den består av ett skärbord och ett större knivblad som skär uppifrån. Denna typ av manuella skärmaskin är utrustad med säkerhetsskydd vid skärbladet för att hindra fingrar att komma i mellan. En giljotin är oftast svårare att byta blad på men håller i gengäld betydligt längre.

Rullskärmaskin

En rullskärmaskin är har ett runt skärblad som snurrar över materialet när den skär vilket gör du får finare linjer och att skärytan på bladet slits betydligt mindre och behöver bytas mer sällan. Den skär med tryck uppifrån. Rullskärmaskinen är flexibel och du byter enkelt mellan olika blad vilket ger dig möjlighet att använda skärmaskinen även till att riva, perforera m.m 

Skärmaskin med spetsigt skärblad

En skärmaskin med spetsigt skärblad är perfekt till dig som gör mycket kort eftersom den med lätthet skär snabbt och exakt. Den är oftast mycket lätt att hantera och skär även mindre detaljer. Nackdelen med denna typen av maskin är skärblad slits snabbare men det är i regel både billiga och enkla att byta ut. Bigning gör du enkelt genom att byta ut bladet till ett scoringblad.

Vi har alla reservdelar till Dahles skärmaskiner, kontakta vår kundsupport för mer info.

 

Produkter