• Moms visas:
Du har 599 kr kvar till fri frakt
Tillverka egna doftljus Tillverka egna doftljus Tillverka egna doftljus Tillverka egna doftljus

Tips! Tillverka Doftljus I Frostade Ljusglas

Lägg i önskelista

Skapa egna doftljus med vår sojavax och doftolja i frostade ljusglas med bambulock. Brinner vackert, länge (ca 50 timmar) och ger rummet en behaglig, mild doft.

Du behöver:
178 gr smält Sojavax
12 gr Doftolja till ljus (vanilj 49001)
1 st Frostat Ljusglas 300 ml
1 st Veke för sojavax (73383)
1 st Wick Sticker

Bra att veta före start:

  • Sojvaxljus blir bäst med rumstemperatur 23°C.
  • Låt aldrig ljusmassa överstiga 90°C.
  • Det är viktigt att du har en termometer och följer temperaturerna i receptet.
  • Denna storlek på ljusglas ger bäst doft i ett rum på ca 20 kvm.
  • Våra frostade ljusglas rymmer 3 dl, men tänk på att inte fylla vax ända upp. Du måste få plats med veke och lock. Vi rekommenderar 1,9 dl massa per ljusglas. (178 gr ljusmassa + 12 gram doftolja.)


Så här gör du:
1. Smält sojavaxen i vattenbad på spisen, eller i ditt värmekärl. Vi använder oss av värmekärl Typ 20 med plats för 6 olika smältrör. Sojan smälter vid 60°C.

2. Medan sojavaxet smälter förbereder du veken i ljusglaset. Fäst din veke med metallplatta så centrerat du kan med hjälp av en dubbelhäftande wick sticker. (Se exmpelbild.) Dessa stickers är värmetåliga och lossnar inte när du häller i varm ljusmassa.

3. När sojavaxen når 65°C tillsätter du 12 gram doftolja. Detta ger en mild och behaglig doft som inte är för intensiv.

4. Rör i minst 3 minuter medan vaxen fortfarande värms i ditt vattenbad/smältkärl.

5. Stäng av värmen och låt sojavaxen sjunka till minst 45°C innan du häller upp den i ljusglaset. På så vis krymper inte vaxen, och du undviker ljussläpp runtom glaset. 

6. När temperaturen är ca 45 °C häller du upp sojavaxen i ljusglaset. Kontrollera att veken är centrerad. En vekcentrerare kan hjälpa.

7. Låt ditt doftljus härda 48 timmar innan du tänder det. Ett ljus bör brinna 4 timmar första gången. Ansa veken vid varje ny tändning. Lämna aldrig ett levande ljus obevakat.

Observera!

Detta recept är en rekommendation som vi har provat fram, och vi garanterar inte att du nödvändigtvis får samma resultat. Våga prova och göra om, när det inte blir ett lyckat resultat.


 


Artikelnummer: TIPS46873
Produkter