Pigment Art School

Pigment Art School akrylfärg i studiokvalitet

Denna färg är en akrylfärg med hög pigmentering och medium ljusäkthet. Det innebär att den har samma nyans när den torkat. Den är vattenbaserad och torkar på ung 20 min. Den passar därför bra i målarkurser och till skolbruk. Man kan färdigställa en målning på ganska kort tid. När färgen torkat är den övermålningsbar och permanent. En utmärkt färg att testa målning med.

Akrylfärg för experiment

Akrylfärg används både ute och inne. Man gör t ex stora muralmålningar och grafittiväggar med akrylfärg. Det är vår vanligaste färg inomhus till snickerier och väggar och till all hobby och konstnärlig verksamhet. 

Luktfri och snabbtorkande

Akrylfärg att lätt att måla med eftersom den inte behöver några farliga lösningsmedel som t ex oljefärger. Den torkar snabbt och det gör att bilden kan justeras redan efter ca 20 min när ytan torkat. Om man tycker det är för snabbt, så kan man förlänga torktiden med ett speciellt medium, så att den kan jämföras med oljefärg vad gäller bearbetningstid. Dvs man kanske vill ta en fika och låta bilden vila för att senare bättra på. 

Akryl på alla ytor

Akrylfärger fäster på alla underlag som är torra och rena. Ibland behövs ytan grundas med en primer, dvs en enklare grundfärg som tar bort ojämnheter i strukturen och som blir ett bindemedel mellan färg och underlag. Om man ska måla på porslin eller glas kan man lägga i ett medium som förbättrar häftförmågan.

Du målar utmärkt på all duk, board, papper, kartong, läder, plast, lera, sten , betong mm

Spädning och ursköljning

Du tvättar penslarna med vatten. Vatten eller olika medier kan användas för att tunna ut färgen, få den mattare eller blankare eller ändra strukturen till mera trögflytande. 

Color School

Detta är en blandningsguide som visar hur grundfärgerna rött, blått och gult kan blandas till nya färger i olika nyanser. En introduktion till färgkunskapens rike! 

Produkter