Winsor Newton - Akvarell

Winsor & Newton Cotman akvarellfärger

Konstnärsfärger i högklassig WinsorNewtonkvalitet. Prisvärda kakor i de  traditionella akvarellfärgerna. Passar i alla WinstonNewton lådor. För den vane akvarellisten såväl som för den glada amatören som vill ha en kvalitetsfärg. Kommer bäst till sin rätt på akvarellpapper.

Winsor & Newton Sketcher's pocketbook

En akvarell låda i plåt med de 12 grundläggande akvarellfärgerna som ger dig möjlighet att gestalta alla dina konstnärsdrömmar. Prova färgern på olika typer av akvarellpapper och upplev akvarellens oändliga uttrycksmöjligheter. Du stoppar lätt lådan i väskan och med lite vatten kan du blanda de önskade nyanserna direkt i locket. Unna dig några få penslar i riktigt bra kvalitet och ett bra akvarellblock och du kommer att häpna över hur du och din akvarellfärg kan skapa de vackraste och ibland mest oväntade resutat! 

Akvarellmålning

Akvarell målas bäst på akvarellpapper. Detta är papper med textilinblandning som gör att vattnet sugs upp av underlageet fortare än på vanligt papper. Man målar vått på torrt eller vått i vått däe färgen tillåts flyta och bilda vackra kanter där pigmentet samlas. Papperets vithet lyser alltid igenom i en akvarellmålning. Skuggade partier får förstärkas med mera pigment i halvvått eller torrt tillstånd.

Papperet ska tejpas fast på ett slätt underlag för att undvika att det bubblar sig. Akvarellpapper finns i olika kvaliteter, gärna 300g/m2 eller däröver för bäst resultat.

Satsa på bra penslar som kan hålla mycket vatten och har en fin spets. Mårdhår är bäst men även andra är ok. 

Produkter